Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Suspiciune de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Vidra. Autoritățile sunt în alertă

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba este în alertă după ce doi porci ai unui localnic din satul Goiești, comuna Vidra sunt suspecți de infectare sau contaminare cu pestă porcină africană. Autoritățile așteaptă joi rezultatele analizelor de laborator care vor confirma sau infirma prezența virusului PPA.

Potrivit reprezentanților DSVSA, e vorba de o gospodărie, exploatație deținută de o persoană fizică, în care erau doar doi porci.

„În respectiva exploatație, aflată sub observație sanitar-veterinară, se aflau doar cei doi porci. S-a interzis introducerea altora în gospodărie, dar și pătrunderea persoanelor străine, având în vedere că ar putea veni în contact cu alți porci. Pe scurt, s-au depus toate diligențele necesare astfel încât, în cazul în care se confirmă, să se limiteze răspândirea.

O echipă formată din mai mulți medici veterinari s-a deplasat miercuri în zona respectivă și a început ancheta epidemiologică. 

S-a efectuat dezinfecția exploatației afectate, a spațiilor de adăpost a porcilor, aleilor și perimetrelor, a ustensilelor și materialelor, respectiv a obiectelor posibil contaminate, iar hrana depozitată pentru cei doi porci a fost neutralizată.

Subliniem că Pesta Porcină Africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are, însă, impact la nivel economic și social, a transmis purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, Dragoș Suciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax