Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspiciuni de ATAC cibernetic asupra Spitalului Județean din Alba Iulia. Precizările conducerii instituției medicale

Publicat

UPDATE – Precizări din partea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia:

”La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia nu a fost semnalat, până la ora actuală, niciun incident de acest fel. Nu a fost stabilită vreo întâlnire cu reprezentanți SRI în legătură cu această situație. Sistemul nostru informatic beneficiază de toate măsurile de precauție pentru protejarea acestuia. Nu am semnalat vreun atac cibernetic prin 1911”, a declarat Diana Mîrza, managerul Spitalului Județean Alba, pentru Alba24.ro.

Știrea inițială:

Serviciul Român de Informații anunță, printr-un comunicat de presă, că există atacuri cibernetice la patru spitale din țară. Printre acestea s-ar afla și cel din Alba Iulia. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au declarat pentru Alba24 că nu au fost semnalate probleme la sistemul informatic al instituției.

„Din datele pe care le deținem până acum, urmare a semnalarilor primite de CERT RO la nr special 1911 și transmise mai departe către Centrul Național Cyberint am constatat că sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babeș – București, Huși, Dorohoi și Alba Iulia. O echipa a CNC a plecat la Victor Babeș pentru a analiză situația și a ridică artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pt a o opri. Din analizele preliminare efectuate reise faptul că pt oprirea infecției este suficientă intalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil infecția se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) și nu pe exploatarea unei vulnerabilități (slăbiciuni) a sistemului. Ransomwareul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de orice produs antivirus clasic”, potrivit unui comunicat transmis de SRI.

Aceeași sursă precizează că niciunul din spitalele afectate nu avea instalat antivirus.

Ministerul Sănătăţii a transmis o avertizare către toate unităţile sanitare din România, după ce hackerii amenință sistemului informatic din sistemul sanitar.

Cătălin Aramă, director general CERT-RO, a declarat pentru Digi24 că mai multe spitale au fost vizate de aceste atacuri.

„Alerta a fost dată în urma raportării acestor incidente, mai multe într-o perioadă scurtă de timp. Este vizat domeniul sănătății, au fost vizate spitale, dar ne gândim că atacul se poate extinde, tocmai de aceea considerăm utilă alertarea celor care pot fi vizați de aceste atacuri”, a precizat Cătălin Aramă, care le recomandă medicilor să fie atenți la mail-urile pe care le primesc.  

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. hxfelix

    joi, 20.06.2019 at 15:08

    Auzi la ei „intalnire cu reprezentantii sri” … Sincer ma imprastiu de ras. la SJ Alba lucrati cu abace sau cu HC Felix ca sa stabiliti intalnire cu astfel de personaje d0b10ase?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax