Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Suspiciuni de FRAUDĂ după Loteria bonurilor fiscale din 13 aprilie. LISTA câştigătorilor: peste 400 dintre aceştia sunt din Alba

Publicat

bon fiscal castigator Ministerul Finanțelor Publice a anunţat că a plătit, luni, 13 iulie, câștigurile aferente extragerii ocazionale organizate în data de 13 aprilie, la care au participat bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Un număr de 65 de bonuri fiscale din totalul de 18.215 înregistrate au fost invalidate după ce inspectorii Antifraudă au descoperit împrejurări privind săvârșirea unor fapte de natură penală.

Cei cu bonuri validate au primit 56 de lei fiecare. Din judeţul Alba, sunt 442 de câştigători. Vezi Lista_castigatori_13 apr 2015

Potrivit MFP, Fondul de premiere alocat extragerii a fost de 1.000.000 lei, iar numărul total cereri de revendicare înregistrate în vederea încasării premiilor a fost de 18.215. În urma verificărilor preliminare realizate de către administrațiile fiscale, s-a constatat că un număr de 313 cereri nu îndeplinesc condițiile de validare a bonurilor fiscale, prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale (de exemplu informațiile obligatorii erau ilizibile; documentele în baza cărora erau revendicate premiile nu erau bonuri fiscale).

Numărul bonurilor fiscale validate de administrațiile fiscale care au fost luate în considerare la stabilirea valorii unui premiu a fost de 17.902, astfel încât, după împărțirea fondului de premiere la numărul total al bonurilor fiscale câștigătoare revendicate în termen, a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei.

Din cele 17.902 bonuri fiscale validate de către administrațiile fiscale în procedura preliminară, au fost plătite un număr de 17.837 de câștiguri, 65 de bonuri fiscale fiind invalidate ca urmare a acțiunilor de control desfășurate de Direcția generală antifraudă fiscală, plata câștigurilor aferente fiind suspendată până la soluționarea plângerii penale.

În perioada 25 iunie – 3 iulie, Direcția Generală Antifraudă Fiscală a efectuat acțiuni de verificare a autenticității și realității bonurilor fiscale înregistrate în “Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, în baza prevederilor OMFP nr. 417/2015.

În urma efectuării controalelor antifraudă, un număr de 65 de bonuri fiscale au fost invalidate întrucât în legătură cu acestea au fost constatate împrejurări privind săvârșirea unor fapte de natură penală urmând a fi sesizate organele competente.

Situațiile care au creat suspiciuni cu privire la realitatea și autenticitatea bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale:

– sustragerea rolelor jurnal din aparatele de marcat electronice fiscale sau a unor părți din acestea (care conțineau datele bonurilor fiscale declarate câștigătoare) și revendicarea premiilor pe baza acestor înscrisuri;

– depunerea unor bonuri care au înscrise date ale unui operator economic care nu funcționa și era declarat inactiv fiscal dinainte de data emiterii bonului fiscal depus pentru revendicarea premiului;

– depunerea unor bonuri care au fost emise cu aparate de marcat electronice care nu erau declarate la organele fiscale.

Duminică, 19 iulie, va fi organizată o nouă extragere pentru acordarea de premii în cadrul Loteriei bonurilor fiscale. Aceasta va fi prima extragere lunară, reglementată de prevederile Ordonanței de urgență nr. 10/ 2015, la care vor participa bonurile fiscale emise în luna iunie 2015. Fondul de premiere pentru această extragere va fi de 1.000.000 lei.
Până în prezent au fost organizate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale două extrageri ocazionale, prima în data de 13 aprilie 2015, iar cea de a doua în data de 28 iunie 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax