Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Suspiciuni la Casa Verde 2024. S-ar fi folosit programe speciale pentru înscrierea rapidă: 1.100 de dosare în 40 de secunde

panouri fotovoltaice

Publicat

Suspiciuni la Casa Verde 2024. S-ar fi folosit programe speciale și inteligența artificială pentru înscrierea rapidă. Peste 1.100 de dosare au fost înregistrate în 40 de secunde, un timp considerat de Asociația Prosumatorilor ca fiind nerealist. Paginile de social media ale prosumatorilor au fost inundate de oferte de „ajutor” contra cost, pornind de la câteva sute de lei şi ajungând la peste o mie de lei, pentru introducerea directă a datelor sau folosind extensii de browser – programe, dedicate pentru înscrierea super rapidă.

Asociaţia Prosumatorilor propune ca dosarele validate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în cadrul viitoarelor sesiuni Casa Verde Fotovoltaic să fie „extrase” aleatoriu, printr-un program computerizat elaborat şi securizat, posibil de către STS, pe baza numărului de dosar.

Reprezentanţii Asociaţiei Prosumatorilor şi Comunităţilor de Energie (APCE) precizează vineri, într-un comunicat, că au făcut această propunere deoarece există suspiciuni de implicare AI şi a unor programe speciale pentru înscrierea rapidă în programul Casa Verde 2024.

„Înscrierile în Programul Casa Verde 2024 pentru zona Bucureşti – Ilfov au coborât stacheta de timp la un nivel extrem de îngrijorător, iar numeroase persoane sunt revoltate de această situaţie, potrivit Agerpres.

Suspiciuni la Casa Verde 2024

În ultimele două săptămâni, paginile de social media ale prosumatorilor au fost inundate de oferte de „ajutor” contra cost, pornind de la câteva sute de lei şi ajungând la peste o mie de lei, prin introducere directă sau folosind extensii de browser – programe dedicate pentru înscrierea super rapidă.

Inventivitatea românilor, mai ales a celor care au văzut o oportunitate de a câştiga bani din această înscriere, s-a făcut simţită în special în cea mai bogată zonă a României, care are şi cei mai mulţi prosumatori”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, București – Ilfov a coborât bariera de timp la un minut pentru 3.800 de dosare.

„Faptul că înscrierea se face într-un minut nu pare exagerat, mai ales că zona are mulţi oameni „literaţi” în calculatoare.

Interesant este că, din informaţiile noastre, o persoană care s-a validat în 40 de secunde a avut cronologic al 1.100-lea dosar validat.

Termenul de 40 de secunde este unul de invidiat şi ridică întrebarea logică: cum şi câte dosare s-au validat sub 30 de secunde, de exemplu?”, se mai precizează în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate