Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei, aplicate de polițiști din Alba în ultima săptămână a anului 2015

Publicat

politie

politie in cetateÎn ultimele 7 zile, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au constatat 59 de infracţiuni şi au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 97.940 lei. În continuare, poliţiştii din Alba vor fi la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

În perioada 24 – 30 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, combaterea infracțiunilor dar şi asigurarea unui trafic rutier mai sigur.

Astfel, poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acțiuni speciale şi arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 59 de infracţiuni, din care 27 de natură judiciară, 2 la Codul Silvic, 17 la regimul rutier şi 6 de altă natură.

Au fost aplicate 456 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 97.940 lei, din care 74 la Legea 61/1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 368 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 9 la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere, 95 au fost aplicate pentru viteză excesivă, 9 pentru alcool, iar restul au fost aplicate pentru alte abateri.

Au fost reţinute 37 de permise de conducere şi au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.

În această perioadă, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 4.260 lei, constând în material lemnos, pomi de Crăciun şi articole pirotehnice.

În perioada următoare, poliţiştii din judeţul Alba vor continua acţiunile de prevenire şi combatere a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi cele de combatere a folosirii ilegale a acestora.

Totodată, efectivele de ordine publică, sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, obiectivul principal fiind creșterea gradului de siguranță al cetățeanului prin menținerea unui nivel ridicat de siguranță publică.

Având în vedere că în fiecare an, în noaptea de Revelion, foarte mulți cetățeni folosesc articole pirotehnice pentru divertisment, poliţiştii reamintesc că acestea trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor și a bunurilor.

Potrivit prevederilor legale, se interzice folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:

a) între orele 24:00 şi 6:00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
b) la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanţă mai mică de 500 m de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze;
d) la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane;
g) la o distanţă mai mică de 500 m de păduri.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax