Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de amenzi și zeci de dosare penale, după acțiunile Poliției Alba în minivacanța de Paște. Câți șoferi au rămas fără permise

Publicat

Polițiștii din Alba au dat peste 600 de amenzi, au descoperit aproape 80 de infracțiuni și au reținut peste 20 de permise, în minivacanța de 1 Mai și Paște. Trei persoane au fost reținute.

În perioada 30 aprilie-6 mai 2024, peste 180 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în medie, 90 de autospeciale, din care 13 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Structurile de poliție au intervenit la 241 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, a anunțat IPJ Alba.

Amenzi de peste 150.000 de lei și permise reținute

În cele 7 zile, au fost constatate 76 de infracțiuni, din care 14 în flagrant delict și au fost sancționate 606 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 151.435 lei. Față de 3 persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 24 de  permise de conducere. 10 dintre acestea au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, au retras 20 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Scopul acțiunilor preventive a constat în:

  • conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză
  • interdicția consumului de alcool ori substanțe psihotrope
  • acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule
  • importanța utilizării centurii de siguranță.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax