Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de angajaţi din sistemul sanitar din Alba se califică pentru meserii ca baby-sitter sau îngrijitor de bătrâni

Publicat

foto: superstock.com

Alba se clasează printre primele trei judeţe din ţară privind numărul mare de dosare depuse pentru recalificarea pe piaţa muncii a personalului din sistemul sanitar, program  finanţat din Fondul Social European, potrivit preşedintelui „Sanitas” Alba, Marius Sepi.

Vorbim despre angajaţii din spitale care, din cauza disponibilizărilor din ultimul an, se văd nevoiţi să o ia de la zero, chiar dacă o viaţă întreagă au lucrat în sistem şi nu au o altă calificare.

Cu fonduri europene, „Sanitas” Alba organizează pentru angajaţii din sistemul sanitar (asistente medicale, infirmiere, personal TESA) cursuri gratuite de recalificare ca baby-sitter sau îngrijitor de bătrâni la domiciliu.

Preşedintele „Sanitas” Alba, Marius Sepi, a declarat luni că au fost depuse şi validate 484 de dosare. În urma absolvirii cursurilor, toţi participanţii vor primi certificate de calificare recunoscute la nivel naţional şi/sau european, în funcţie de meserie, avizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, precum şi o subvenţie în valoare de 740 de lei pe persoană.

Mulţi dintre cei care s-au înscris la cursuri se gândesc să plece peste hotare după terminarea calificării.

Acest program s-a desfăşurat în mai multe etape încă din anul 2010, câteva sute de angajaţi din sistemul sanitar din Alba beneficiind până acum de cursuri gratuite de recalificare. Proiectul se va derula până pe data de 31 august 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax