Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sute de controale inopinate ale ANAF, la marii contribuabili. Inspectorii caută venituri ascunse și cheltuieli umflate

Publicat

Structurile cu atribuții de inspecție fiscală, din cadrul ANAF, au în derulare 555 de acțiuni de inspecție fiscală și control inopinat la marii contribuabili, au anunțat marți, reprezentanții instituției. 

Dintre acestea, 128 sunt la contribuabilii care înregistrează pierderi fiscale recurente. Inspectorii ANAF verifică modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate și analizează cheltuielile înregistrate cu scopul de a diminua profitul.

Totodată, sunt efectuate verificări privind rambursările de TVA, dacă e cazul.

„ANAF își canalizează resursele către zonele cu risc ridicat de încălcare a legii. Evaziunea fiscală nu va fi ignorată la niciun nivel, începând acolo unde riscurile sunt mai mari.

În același timp, dorim să le demonstrăm companiilor corecte și responsabile fiscal, care plătesc taxele la timp, că ANAF este un partener de încredere. Este în beneficiul întregii societăți ca mediul de afaceri să își desfășoare activitatea fără sincope majore, astfel încât, în urma colectării, să fie asigurate venituri sigure la bugetul consolidat”, a declarat președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș.

Aceste operațiuni au fost declanșate ca urmare a analizelor de risc, iar pentru derularea acestora conducerea ANAF a suplimentat numărul inspectorilor și a delegat competențe inspectorilor fiscali de la Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 12.07.2022 at 16:35

    Aveţi cumva pe lista şi firmele securiste ? Povestea unul din Bucureşti, că au deja listele cu cei necontrolabili. Dacă nu găsesc nimic se inventează. Până îi dai tu în judecată şi te judeci, chiar dacă câştigi, pierderea e la tine, nu la ei. Ce să faci dacă digitalizarea e la pământ, că acolo unde trebuie gândit s-au adunat toţi proştii din partide, pe bani gârlă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax