Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Sute de elevi din Alba au participat la acțiuni de ecologizare cu ocazia ”Zilei Mondiale a Apei”. Câți saci de gunoaie au strâns

Publicat

Sute de elevi din Alba au participat timp de o săptămână la diferite activități fie informative, fie practice cu ocazia ”Zilei Mondiale a Apei”. Mai exact aceștia au participat la discuții despre ecologie, cum să protejeze mediul dar au fost și în teren unde au ecologizat mai multe zone. 

În urma acțiunilor de ecologizare s-au strâns 280 de saci de gunoaie. Pentru activitatea lor toți elevii au fost recompensați cu dulciuri și materiale didactice.

Citește și VIDEO REPORTAJ Metoda inedită de adunare a gunoaielor din lacul Obreja de Căpâlna. Mizeria din apă, curățată cu un utilaj plutitor

Reprezentații SGA Alba au făcut un rezumat al activităților realizate de elevii din Alba:

  • În data de 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentarea  activității laboratorului SGA Alba și prezentare Stație meteo, vizită la sediu SGA Alba, Grădinița  cu Program Prelungit Nr. 9 – 47 copii și patru cadre didactice.
  • În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentarea  activității laboratorului SGA Alba și prezentare Stație meteo, vizită la sediu SGA Alba, Grădinița  cu Program Prelungit Nr. 13 – 58 copii și sase cadre didactice .
  •  În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la Grădinița Germană Swimmy, din Municipiul Sebeș – 20 copii și doua cadre didactice.
  •  În data de 21 martie.2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la elevii clasei a-II-a A de la scoala “Liceul German Sebeș” – 28 copii și un cadru didactic.
  • În data de 21. martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” la Gradinita cu Program Normal Leorinț” – 6 copii și un cadru didactic.
  • În data de 22 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea educativă, prezentare pe tema „Să facem invizibilul, vizibil!” și „O apa curata, un viitor sustenabil” în cadrul unităților școlare: Colegiul Tehnic „Emil Negruțiu” Turda – 50 copii doua cadre didactice.
  • În data de 21 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe mal dr. râului Arieș, extravilan Mun. Câmpia Turzii amonte confluență cu Pârâul Racoșa – formația de lucru  Turda, personal TESA din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda împreuna cu elevii Scolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” Campia Turzii.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile râului Ampoi, intravilan Alba Iulia, zona cartierelor Bărăbanț și Ampoi / Acțiune de igienizare pe malurile râului Mureș zona Partoș pod rutier – formația de lucru Alba Iulia din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe Valea Răchita în zona intravilan, extravilan sat Răchita / Acțiune de igienizare pe Valea Sebeșului, aval localitatea Căpalna – formația de lucru Sebeș din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malul râului Aiudul de Sus în extravilan Aiud – formația de lucru Aiud din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe Valea Vințului – Cascadă – formația de lucru Vințu de Jos din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malul stâng al râului Târnave, zona dig-mal aval cartier  Tiur, până la confluența cu râul Târnava Mică – formația de lucru Blaj din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile râului Arieș, intravilan Bistra și Baia de Arieș – formația de lucru  Baia de Arieș din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda.
  • În perioada 14 – 18 martie 2022 s-a desfășurat acțiunea de igienizare pe malurile pârâului Abrud și râului Arieș zona confluența pârâului Abrud și râului Arieș – formația de lucru  Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda.
  • Numărul total de persoane din cadrul SGA ALBA  care au participat la igienizare este de 61 persoane.
  • Grădinița  cu Program Prelungit Nr. 9 care este în parteneriat cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba organizează concurs pe teme ecologice, cu unitățile preșcolare din țară, concurs in desfășurare.
  • Participanti voluntari- elevii Scolii Gimnaziale „Mihai Viteazu” Campia Turzii, clasele a III-a si a IV-a (25 elevi si 3 cadre didactice).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax