Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de elevi din Alba participă la Concursul Național de Matematică ”Lumina Math”. Este un test înainte de Evaluarea Națională

Publicat

Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” din Alba Iulia va găzdui sâmbătă, 10 decembrie, etapa scrisă a Concursului Național de Matematică “Lumina Math”, organizat anual de Lumina – Instituții de învățământ.

Anul acesta, cea de-a XXVI-a ediție a concursului se va desfășura la centrul de concurs județean Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” din Alba Iulia și vor participa un număr de 313 elevi de la școlile din județ.

La această etapă se vor prezenta elevii calificați în urma etapei online, împreună cu un document de identitate.

Obiectivul concursului Lumina Math este de a crește randamentul copiilor la matematică, de a evalua elevii claselor a VIII-a înainte de Evaluarea Națională, de a-i familiariza cu testul – grilă și atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii și de a îmbunătăți cooperarea între școli și sprijinirea școlilor în vederea aprecierii nivelului de pregătire a elevilor.

Lumina Math este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a.

La prima ediție au participat aproximativ 600 de elevi. Întrebările au fost alese din probleme de logică.

Datorită cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare, organizatorul concursului – Lumina Instituţii de Învăţământ – a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI și VII.

În anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11.500 de elevi din 21 de județe.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax