Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de elevi din ţară se întrec în cadrul celei de a VI-a ediţii a Concursului Naţional de Turism Aplicativ „Trofeul Cheile Vălişoarei”

Publicat

Timp de cinci zile, municipiul Aiud este gazda a două concursuri pentru elevii din peste 30 de judeţe din ţară, a VI-a ediţie a Concursului Naţional de Turism Aplicativ „Trofeul Cheile Vălişoarei” şi a celei de a II-a ediţii a Concursului Regional de Educaţie Ecologică „Reciclăm, nu poluăm”.

La cele două concursuri şi-au anunţat participarea peste 150 de elevi care compun cele 32 de echipaje ce reprezintă cluburile şi palatele copiilor din peste 30 de judeţe din ţară.

Concursurile, înscrise în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale, au drept scop creşterea nivelului cunoştinţelor şi a competitivităţii în rândul tinerilor şi urmăresc în mod deosebit deprinderea elevilor cu bunele practici în domeniul turismului ecologic, dar şi promovarea turistică a zonei, prin organizarea unor excursii la Mănăstirea Râmeţ şi Cetatea Alba Iulia.

În cadrul celor două competiţii, participanţii se vor întrece în probe specifice, menite să le pună la încercare deprinderile şi cunoştinţele teoretice şi practice dobândite în procesul educaţional al cercurilor de specialitate pe care le frecventează.

Astfel, tinerii concurenţi, sub supravegherea directă a celor doi coordonatori ai cercurilor de specialitate – prof. Gavrilă Vasile (Turism Aplicativ), prof. Vass Sarolta (Ecologie) – şi a membrilor comisiilor de arbitraj, vor trebui să se întreacă în probe ca: orientare turistică, regularitate turistică, alpinism (cu căţărare, coborâre în rapel şi tiroliană), îndemânare, ecologie şi prim ajutor.

An de an, aceste concursuri au devenit o atracţie din ce în ce mai mare pentru echipajele din cluburile şi palatele elevilor din ţară. Cu ajutorul forurilor superioare din învăţământ şi cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judeţean Alba şi al Primăriei Municipiului Aiud, s-a reuşit menţinerea continuităţii, astfel că am ajuns să organizăm cea de a VI-a ediţie a Trofeului Cheile Vălişoarei şi a II-a a celui de Educaţie Ecologică. Anul acesta, ne bucurăm de o participare cu mult mai mare decât în anii precedenţi. Menţionez că un sprijin important în ceea ce priveşte asigurarea logisticii şi siguranţei celor două competiţii l-a avut Serviciul Public Salvamont Alba, care a fost în permanenţă alături de noi”, a declarat prof. Dr. Cristian Barb, directorul Clubului Elevilor Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax