Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sute de firme din Alba Iulia nu au contract cu operatorul de salubritate pentru ridicarea gunoiului. Unde aruncă deșeurile

Publicat

Sute de firme din Alba Iulia nu au un contract încheiat cu operatorul de salubritate din oraș. Asta înseamnă că nu au pubelă pentru gunoi menajer și nici pentru deșeurile reciclabile.

Automat aceștia aruncă gunoaiele în punctele de colectare ale deșeurilor din zonele blocurilor, fie în tomberoane care ajung să fie umplute până la refuz, fie pe lângă pubele. 

Potrivit șefului Poliției Locale a municipiului Alba Iulia, din septembrie 2022 și până la sfârșitul anului polițiștii locali au verificat 462 de persoane juridice pentru a vedea dacă au sau nu, contracte încheiate cu operatorul de salubritate.

Dintre cele 462 de firme 326, în urma verficării nu aveau contracte semnate cu operatorul. Ciprian Hîrceagă a precizat că este o practică bine cunoscută a unor firme, să arunce gunoaiele în zonele rezervate asociaților de proprietari.

Acesta a declarat că au identificat mai mulți operatori economici care au aruncat gunoiul provenit din activitățile firmei în pubele sau în containere situate în zona unor blocuri din oraș.

Identificarea a fost destul de simplă: ori au fost surprinși pe camerele de luat vederi, ori au găsit înscrisuri sau ambalaje aruncate, pe care era trecut numele firmei în cauză.

Șeful poliției locale a precizat că a instituția a ales prevenția și discuția cu firmele care nu și-au încheiat contracte cu operatorul de salubritate.

În total au dat doar 10 sancțiuni firmelor care nu au contracte cu firma de colectare a gunoiului.

Potrivit celor mai recente informații, din cele 326 de firme care nu aveau contract încheiat, doar 30% dintre acestea ar fi făcut unul în urma controlului efectuat de reprezentații Poliției Locale, a mai precizat șeful instituției, Ciprian Hîrceagă, într-o conferință de presă susținută joi, 19 ianuarie.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 19.01.2023 at 16:08

    Firme ca firme, dar nici privaţii nu se înghesuie. Şi vă dau un exemplu. În spatele centralei termice din spatele Romarta, indivizii care locuiesc lângă Cabinetul notarial Milaciu, naţionalităţi conlocuitoare, îşi duc gunoiul cu tomberonul acolo. În prezent cred că au depozitat peste douăzeci de pubele pline şi mai aduc la greu. Ăştia după ce reguli de civilizaţie trăiesc în acest municipiu ? Poate ne spune un primar pe nume Pleşa, că de era Stalin, făcea mişto. Că aşa a guvernat tot timpul. Jenibil !

  2. marius

    joi, 19.01.2023 at 19:41

    cind se deschide o firma si cere autorizatie de functionare se cere si contract de gunoi, de catre dsv , deci unde este contractul de la dosar. Daca nu-l mai prelungeste atunci de ce nu ridica autorizatia de functionare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax