Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de mașini controlate în trafic de polițiști și jandarmi din Alba, în weekend. Câți șoferi au rămas fără permis

Publicat

Aproape 500 de mașini și 800 de persoane au fost verificate de polițiști și jandarmi, în acest weekend, în județul Alba. Amenzile aplicate depășesc valoarea de 30.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 16-17 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat. Acestea au fost organizate pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 771 de persoane și au fost verificate 481 de autovehicule.

Au fost constatate 187 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice. Au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 34.450 lei. Au fost reținute 18 permise de conducere și au fost constatate 23 de infracțiuni.

Șoferii, informați despre noutățile din lege

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ-preventivă. Polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Au fost informați în legătură cu modificările legislative recente:

  • persoanele care, conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

În cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să dispună suspendarea executării pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax