Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de maşini de transport marfă sau persoane, verificate de Poliţia Alba. Amenzi de aproape 30.000 lei

Publicat

actiune politia control trafic rutier

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba au verificat 183 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi 291 autovehicule de transport marfă, iar pentru abateri constatate au aplicat peste 100 de amenzi, în valoare de aproape 30.000 de lei. Activitatea de control s-a desfăşurat, pe parcursul a 7 zile, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 26 februarie – 4 martie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pentru reducerea accidentelor produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, transmite IPJ Alba.

Pe parcursul celor 7 zile, poliţiştii au constatat 103 abateri contravenționale de la normele legale, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 28.960 lei.

A fost reţinut un permis de conducere şi un certificate de înmatriculare.

Au fost verificate 291 de autovehicule de transport marfă şi au fost sancţionaţi 84 de conducători de asemenea vehicule, din care 24 pentru viteză excesivă, 14 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă, 12 pentru lipsa documentelor, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind transporturile rutiere şi circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii au verificat 183 de autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru nereguli constatate 40 dintre şoferii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, din care 4 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 13 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 2 pentru lipsa documentelor, iar  restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax