Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de mașini de transport marfă sau persoane, verificate de Poliția Alba. Câte amenzi au fost date în trafic

Publicat

Polițiștii rutieri din judeţul Alba au verificat sute de autovehicule destinate transportului de marfă și cele destinate transportului de persoane, în perioada 8-14 mai 2023. Toți conducătorii au fost testați cu aparatul etilotest.

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au participat la acțiunea Tispol Truck & Bus, desfășurată în cursul săptămânii trecute, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și reducerea riscului rutier în transportul de mărfuri și persoane.

Au fost verificate 202 autovehicule destinate transportului de marfă și 73 autovehicule destinate transportului de persoane, transmite IPJ Alba.

Polițiștii au constatat 94 abateri de natură contravențională, din care 88 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 4 la OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și o abatere la HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

Activitatea s-a desfășurat în continuarea acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri, în vederea creșterii siguranței transportului de mărfuri și persoane.

Amenzi de zeci de mii de lei

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de aproximativ 27.000 lei.

Prezența polițiștilor pe sectoarele de drum public de pe raza județului Alba a constituit un factor determinant în prevenirea accidentelor rutiere, prin aceea că, în perioada analizată nu s-au comis accidente de circulație cu consecințe grave în care să fie implicați cu vinovăție transportatori de mărfuri sau persoane, potrivit IPJ Alba.

Acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere vor continua.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax