Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de mașini înmatriculate în Alba, în primele zile de la eliminarea tim­bru­lui de mediu. Numărul a crescut de 10 ori

Publicat

oameni ghiseu permise auto alba Odată cu eliminarea tim­bru­lui de mediu, numărul înmatriculărilor auto a „explodat” în județul Alba. 365 de mașini au fost înmatriculate în prima săptămână a lunii februarie. Comparativ, în toată luna februarie a anului trecut, au fost aproximativ 500 de înmatriculări.

În data de 1 februarie, la nivel naţional, s-au înregistrat 10.000 de cereri pentru înmatricularea vehiculelor faţă de 2.500 în data de 31 ianuarie. În județul Alba s-au înmatriculat în prima zi de februarie 91 de autoturisme, toate second hand, în timp ce în 31 ianuarie abia 3 proprietari și-au înregistrat mașinile.

Un număr de 365 de autoturisme au fost înmatriculate în primele 6 zile ale unii februarie, cele mai multe în data de 2 februarie, când au fost înmatriculate 128 de autoturisme.

Dacă în luna ianuarie, în judeţul Alba, erau înmatriculate cel mult 10-20 de maşini pe zi, în medie, potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCÎV), în primele zile din februarie, numărul acestora se apropia de 100 pe zi. 91 de autovehicule au fost înregistrate în 1 februarie, 126 în 2 februarie, 79 în 3 februarie şi 83 în 6 februarie, potrivit statisticilor DRPCÎV.

În luna decembrie 2016 au fost înmatriculate în total 473 de mașini noi și second hand în județul Alba, iar în luna februarie 2016 un număr de 519 autoturisme.

Luna ianuarie a acestui an nu a fost una foarte bună din acest punct de vedere fiind înregistrate în total aproximativ 195 de autoturisme în Alba.

Anul trecut au fost aduse în țară 300.000 de mașini second-hand din import, iar numărul ar putea crește puternic în acest an când timbrul de mediu nu mai există. Comparativ, în 2016 s-au vândut 115.000 autoturisme noi în țară, arată datele APIA.

Reamintim că de la 1 februarie timbrul de mediu a fost eliminat, prin legea celor peste 100 de taxe anulate.

Vezi şi Prefectura Alba: Înmatricularea autovehiculelor, pe baza unor programări prin telefon, din 1 februarie. Măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax