Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de maşini Range Rover şi Land Rover, rechemate în service. Probleme la frâne, instalaţia electrică şi la uşi

Publicat

range rover Sute de maşini Land Rover şi Range Rover sunt rechemate în service din cauza unor probleme identificate de producător la aceste SUV-uri. Este vorba despre frânele de pe faţă, deschiderea uşilor în mers şi oprirea bruscă a motorului din cauza circuitelor electrice.

Un total de 261 de modele Range Rover produse între anii 2006-2012 şi comercializate în România au fost rechemate în service pentru posibile pierderi de lichid de frână, ca urmare a crăpării unuia dintre furtunurile de frână faţă.

“Sistemul de frânare al vehiculului este de tip cu dublu circuit, unul care acţionează asupra roţilor din faţă, iar celălalt asupra roţilor din spate. Dacă survine o pierdere importantă de lichid de frână, se aprinde un triunghi de avertizare roşu în cadrul instrumentelor de bord şi se afişează mesajul check brake fluid (verificaţi nivelul lichidului de frână)”, a anunţat producătorul britanic.

Potrivit acestuia, în cazul de faţă, şoferul trebuie să solicite asistenţă de specialitate. Pierderea de lichid va provoca şi defectarea circuitului de frânare faţă. Circuitul de frânare spate va fi în continuare funcţional, însă feedback-ul pedalei va fi mai slab şi cursa acesteia mai lungă. Distanţele de frânare vor creşte, inclusiv şi riscul de accident.

Aceste probleme au fost sesizate de mecanici, în service-uri, iar reparaţia durează circa o oră şi presupune înlocuirea furtunurilor flexibile de la frânele roţilor din faţă, precum şi o extindere a sistemului de fixare avariat.

Alte 154 de modele Range Rover (2013-2016) şi 76 maşini Range Rover Sport (2014-2016) au probleme cu deschiderea uşilor în mers.

Un număr de 113 maşini Range Rover Evoque şi 47 Land Rover Discovery Sport au nereguli la instalaţia electrică. Potrivit producătorului, în cel mai rău caz, motorul se poate opri în mers fără avertizare prealabilă. Astfel, şoferii pot rămâne fără servoasistare la frânare şi direcţie.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax