Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Sute de mii de facturi la electricitate vin cu întârziere luna aceasta. Ministrul Energiei: ”oamenii trebuie să stea liniștiți”

Publicat

Sute de mii de facturi la curent și gaz vor veni cu întârziere luna aceasta. Motivul anunțat de furnizori este că nu ştiu cum să aplice plafonarea şi compensarea din partea statului, pentru că legea adoptata la sfârşitul lunii de Parlament nu are încă norme.

Oamenii se tem că facturile vor veni la grămadă în prejma sărbătorilor de iarnă , când pe lângă cadourile de Crăciun vor trebui să achite două facturi deodată. Autoritățile anunță că vor rezolva problema săptămâna viitoare.

Facturile aferente lunii noiembrie trebuie emise de către furnizorii de electricitate abia la începutul lunii decembrie.

„Lucrurile sunt foarte clare: factura lunii octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în cursul lui decembrie, deci nu are cum să vină factura lunii noiembrie tot în cursul aceleiaşi luni, pentru că trebuie să aşteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul aferent”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, joi seară, la un post de televiziune.

Ministrul energiei: avem termen 15 zile sa facem normele

Ministrul a declarat că a existat o tentativă „nelalocul ei” a unor furnizori de a factura câteva zile din luna noiembrie în cursul aceleiaşi luni. „Eu le-am transmis că nu au cum să factureze de la începutul lui noiembrie în cursul lui noiembrie şi spuneam că nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi şi le-am transmis că avem un termen de 15 zile, conform legii, să facem normele”, a spus Virgil Popescu.

El a precizat că „oamenii trebuie să stea liniştiţi” în privinţa facturilor la electricitate pentru că nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut.

Normele pentru acordarea sprijinului la achitarea facturilor ar fi gata şi vor fi publicate zilele viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Fratia

    sâmbătă, 13.11.2021 at 08:47

    Balba guvernamentala transmisa si la jecmanitorii cu salarii si sporuri nesimtite !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax