Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de persoane și zeci de mașini căutate în mai multe țări europene, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

Sute de persoane, dar și  zeci de mașini, căutate în diferite țări din Europa, au fost găsite în România, în șapte zile.

Potrivit IGPR, în perioada 6-12 ianuarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 689 de persoane, 46 de autovehicule și 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Au fost localizate, pe teritoriul ţării, 471 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Mandate europene de arestare, autovehicule pentru confiscare

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, fiind depistate 115 persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 212 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente și au fost găsite 41 de autovehicule și 3 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Persoane urmărite de Poliția Română

Totodată, 218 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor  5 autovehicule și 21 de documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

sursă: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 19.01.2023 at 20:29

    Asta se referă la borfaşii de rând, că pe marii corupţi nu ni-i dă nimeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax