Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de persoane și zeci de mașini căutate în Spațiul Schengen, găsite în România. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Sute de persoane și zeci de mașini căutate în Spațiul Schengen au fost găsite în România, într-o săptămână.

Potrivit IGPR, în perioada 8 – 14 septembrie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 773 de persoane, 62 de autovehicule și 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În România au fost localizate 570 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Mandate europene de arestare, puse în aplicare

Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare. Au fost depistate 113 persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 234 de persoane erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 15 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De pe teritoriul României, au fost ridicate 29 de documente și au fost găsite 57 de autovehicule, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Persoane date în urmărire de Poliția Română, găsite în străinătate

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 17 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 3 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 22 documente și 5 autovehicule căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax