Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de persoane și zeci de mașini căutate în țări membre Schengen, găsite în România. Acțiunile polițiștilor

Publicat

Peste 700 de persoane și zeci de mașini au fost găsite, căutate în Spațiul Schengen, au fost găsite, săptămâna aceasta, de polițiștii români și partenerii de peste hotare.

Au depistat 738 de persoane, 60 de autovehicule și 59 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Pe teritoriul României au fost localizate 535 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare.

Sute de persoane și zeci de mașini găsite în România

Au depistat 68 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 208 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 7 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De pe teritoriul României, au fost ridicate 42 de documente. Au fost găsite și 55 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Persoane identificate în alte țări

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 23 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen.

Alte 20 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 17 documente și 5 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, potrivit IGPR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mark

    duminică, 17.12.2023 at 21:01

    If the Romanian officials/police were smart about this stuff, they would simply leave those people alone until Austria lifted it’s objections to Romania being in the Schengen area!! Otherwise, tell those „better than us” countries to do THEIR jobs and catch these criminals themselves. Simple stuff.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax