Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sute de ”pirați rutieri” au rămas fără mașini. Câte autovehicule au fost imobilizate de Poliție, de la începutul anului

Publicat

masina-politia

Polițiștii din toate județele au făcut verificări pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane, așa numiții „pirați rutieri”, anunță IGPR. Peste 250 de mașini au fost imobilizate în urma  controalelor din ultimele 5 luni, potrivit sursei citate.

În perioada februarie-iunie, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii rutieri și de investigare a criminalității economice au acționat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în 5 luni au fost controlate peste 110.000 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 11.020 de sancțiuni contravenționale (dintre care 549 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, alte 150 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, 10 pentru nerespectarea OUG nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto).

Cele mai multe amenzi (1.386) au fost date pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, depășire neregulamentară, neacordare prioritate vehicule și pentru lipsa I.T.P.

Ca măsuri complementare, au fost reținute aproape 2.000 de permise de conducere și retrase peste 1.000 de certificate de înmatriculare, iar în cazul a 256 de autovehicule s-a dispus imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.

Au fost constatate și 490 de infracțiuni, 333 fiind la regimul rutier și 4 de evaziune fiscală, pentru care au fost întocmite dosare penale.

În activități, alături de polițiști rutieri și de investigarea criminalității economice, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

sursă: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax