Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sute de probe adunate de SRI și DIICOT, declarate nule într-un dosar celebru la Tribunalul Alba. Proxenetism prin metoda Lover Boy

Publicat

sri

Sute de probe obținute de SRI în colaborare cu DIICOT au fost declarate nule, într-un dosar de proxenetism și construire a unui grup infracțional organizat, dosar aflat pe rolul Tribunalului Alba. 

Este vorba despre unul dintre cele mai celebre dosare aflate în judecare în instanțele din Alba, dosarul ”Lover Boy”, unde inculpat principal este omul de afaceri Cristi B. 

Acesta a ajuns în opinia publică în urmă cu mulți ani, în 2015, după ce DIICOT a destructurat rețeaua pe care acesta ar fi condus-o. Oficial magistrații Tribunalului Alba au început judecarea dosarului la sfârșitul anului 2018, iar de atunci și până în prezent au fost peste 60 de ședințe de judecată. 

În cea mai recentă ședință de judecată, din data de 13 februarie 2023, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea avocaților inculpaților din dosar.

Aceștia au cerut ca sute de probe din dosar să fie elimintate, deoarece sunt nule. Este vorba despre colaborarea dintre DIICOT și SRI, în care serviciul secret al României putea realiza interceptări în dosarele instrumentate de DIICOT și DNA.

În 2016 CCR a dat o hotârâre prin care toate probele adunate de anchetatori în dosare penale, probe obținute prin colaborarea DIICOT- DNA- SRI să fie declarate nule.

Decizia se aplică și pe dosarele penale aflate pe rolul instanțelor.

Motivarea instanței de judecată din Alba, motivare legată de excluderea probelor a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Este vorba despre sute de probe obținute din interceptări telefonice, înregistrări amibientale audio-video, care din câte se pare se realizau încă din anul 2013, cu trei ani înainte de perchezițiile DIICOT.

În urma ședinței de judecată, din data de 13 februarie, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea inculpaților și au declarat nule sute de probe din dosar obținute de DIICOT prin coalaborarea cu SRI.

Reamintim că gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia şi procurori DIICOT au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au derulat cinci percheziţii la locuinţe din zona oraşului Augsburg.

Au fost trimişi în judecată, în final, 15 inculpaţi. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală.

Potivit DIICOT, liderul grupării, I. Cristian S. B., a început să aibă preocupări pe linia proxenetismului internaţional, acţionând pe relaţia România (de unde proveneau fetele) – Italia (unde se practica prostituţia), în perioada anilor 2001 – 2002.

Gruparea a devenit cunoscută sub numele de ”Lover-boy” din cauza modului în care liderii ei acționau în raport cu fetele. Metoda este descrisă pe larg în rechizitoriul întocmit de procurori.

”Cea mai folosită metodă de recrutare a fetelor a fost metoda «lover-boy». Încrederea fetei se câştiga printr-un comportament afectuos, măgulitor, fetei i se făceau cadouri însemnate faţă de posibilităţile sale materiale, aceasta era plimbată prin ţară cu maşini luxoase, dusă în excursii, i se promiteau câştiguri materiale însemnate, i se dădea de înţeles că în timp, dacă va lucra pentru ei, va ajunge şi ea să deţină maşini scumpe, o casă, să-şi facă o situaţie, iar în final fata se îndrăgostea de proxenet, fiind cucerită de stilul de viaţă luxos al acestuia şi vrăjită de promisiunile făcute.

Odată dusă într-o ţară străină, unde fata nu cunoştea limba, nu cunoştea locurile, nu avea nici un venit legal, nu avea unde locui, nu avea acces la locurile unde se practica prostituţia în lipsa unei protecţii, aceasta era pusă într-o relaţie de dependenţă totală de proxenet, acceptând uşor să practice prostituţia pentru el, în speranţa deşartă că în viitor îi va fi mai bine, că va lucra puţin timp şi după ce îşi va face o situaţie va abandona acestă meserie”, se arată în rechizitoriu.

B. este acuzat în acest dosar că a săvârşit fapte de proxenetism faţă de 24 de tinere, trei dintre ele minore. În perioada anilor 2002-2004, acesta l-a atras în afacerea infracţională şi pe fratele său mai mic precum şi pe un prieten de-al său din Blaj.

Potrivit procurorilor, ulterior au aderat şi alte persoane din Alba, constituind practic o grupare infracţională organizată, specializată în comiterea de infracţiunilor de proxenetism internaţional şi spălare de bani, grupare cunoscută în zona Blajului, la nivelul comunităţii sub numele de ”fraţii Boitor”.

”Gruparea infracţională a acţionat în principal pe ruta România – Italia, în sensul că fetele recrutate din România, iniţial din zona municipiului Blaj, apoi şi din alte zone ale ţării, au fost exploatate sexual în Italia, în principal în zona oraşelor Modena şi Bologna.

De-a lungul timpului, în vederea obţinerii unor câştiguri mai mari, gruparea a acţionat şi în alte state, plasând fete la prostituţie în Belgia, în perioada anilor 2008-2009, în capitala Bruxelles, în Luxemburg în cursul anului 2011, precum şi în ultimii ani în Germania şi Austria.

De asemenea, membrii grupării au plasat fete pentru prostituţie şi în Franţa, la începutul anului 2013. În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat în principal în zona oraşului Augsburg, unde liderii acesteia şi-au achiziţionat fiecare câte un apartament”, potrivit procurorilor.

Rechizitoriul întocmit de DIICOT Alba Iulia indică obţinerea ilegală de către inculpaţi, în urma comiterii infracţiunilor, a sumelor de 2.395.988 de lei, respectiv 183.758 de euro, transmiteau repreznetații DIICOT Alba Iulia în urmă cu mai mulți ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. AS A SIN

    joi, 16.02.2023 at 15:24

    Urmeaza ceva de genul: caz clasat din lipsa de probe, fapta se prescrie sau inculpatii se achita.
    FUCK de ea JUSTITIE.
    Nu sunt in stare sa faca dreptate. Iar dreptatea pe care o fac, se numeste INJUSTITIE.
    Cine dracu mai are incredere in justitia din Romania?

  2. dolfi

    joi, 16.02.2023 at 20:43

    nici daca fiice ori nepoate de procurori vor fi duse la produs nu se baga la puscarie gunoaiele astea cu 2 picioare… Pentru astia nu trebuie mila… cel putin 30 de ani de puscarie din care 29 munca silnica.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax