Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CJ Alba va depune la Ministerul Dezvoltării 113 proiecte pentru finanțarea lucrărilor din infrastructură

Publicat

dumitrel

Consiliul Judeţean (CJ) Alba va depune 113 proiecte la Ministerul Dezvoltării şi Turismului (MDT), valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 milioane de euro. Finanţarea urmează să fie obţinută în cadrul  programului naţional de dezvoltare a infrastructurii.

Proiectele CJ Alba au fost prezentate de administratorul public al judeţului, Ion Dumitrel, iar acestea urmează să fie depuse în această săptămână, la minister.

CJ Alba a inclus în proiectele sale programe de reabilitare a infrastructurii drumurilor, sisteme de canalizare şi epurare a apelor, alimentarea cu apă a localităţii şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru locuitorii din mediul rural.

În cadrul subprogramului “Reabilitarea şi modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri de interes judeţean şi interes local”, CJ Alba va depune documentaţii pentru reabilitarea a 256 de kilometri de drumuri, în valoare de 228.600 lei.

Pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia rurală, au fost elaborate 23 de documentații în valoare de 130.500 lei. Acestea se referă construcţia sau reabilitarea unor săli și baze de sport, reabilitări de cămine culturale, dispensare și instituții de învățământ, reabilitări de primării și realizarea de case mortuare conform prevederilor impuse de Uniunea Europeană.

Alte 15 proiecte vizează programul de alimentare cu apă a localităţilor, iar, pentru sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate, vor fi depuse la minister 13 proiecte.

Perioada de implementare a proiectelor va cuprinde anii 2011, 2012 şi 2013.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a declarat că majoritatea administraţiilor locale din Alba au depus până astăzi proiectele la sediul Consiliul Judeţean, excepţie făcând câteva localităţi din Alba care au obţinut finanţare pe Programul 322, pe Ordonanţa 7 sau au lucrări de infrastructură în desfăşurare. Este vorba despre comunele Poşaga, Albac, Bistra, Roşia de Secaş, Râmeţ, Rimetea, Ohaba şi Scărişoara.

Totodată, toate administraţiile publice locale orăşeneşti şi municipale au depus proiecte pentru infrastructură, în acest an.

Preşedintele CJ Alba a declarat că se aştepta ca primăriile să realizeze mai multe planuri pentru infrastructură, având în vedere insistenţele CJ asupra acestora de a realiza proiecte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax