Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabără de solidaritate organizată la Roşia Montană de către activişti din ţară şi de peste hotare

Publicat

La Roșia Montană vor sosi, între 21 și 30 septembrie, peste 500 de activiști din Europa și din România, care vor organiza o tabără de solidaritate, cu scopul de a susţine o campanie în opoziţie faţă de proiectul de exploatare a aurului.

Pe parcursul celor 10 zile ale taberei, fermieri, activişti şi campaigneri cu experienţă din societatea civilă europeană, vor participa la muncile agricole cu localnicii din Roşia Montană şi vor organiza un program de proiecții de filme, ateliere practice și alte activități. Evenimentul este organizat de reţeaua internaţională „Reclaim the Fields”, împreună cu Asociaţia „Alburnus Maior”, în parteneriat cu asociaţia „Eco Ruralis” şi alte organizaţii şi persoane din Europa.

După cum au precizat organizatorii, într-un comunicat, „Reclaim the Fields luptă împotriva interesului corporatist care abuzează de comunitaţi locale, valori culturale şi mediu”. Asociaţia Alburnus Maior reprezintă opoziţia locală de la Roşia Montană, împotriva proiectului de exploatare a aurului. Aceasta a luat ființă în anul 2000, când Compania „Gold Corporation” și-a exprimat intenția de a extrage zăcământ de aur de la Roşia Montană.

În perioada 21-30 septembrie 2011, la Roșia Montană se vor reuni reprezentanţi ai comunității din Marea Britanie, Turcia și alte țări din Europa.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax