Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabăra internațională de pictură „Artă și poezie în Cetatea Sebeș”, ediția I. Opera lui Blaga, sursă de inspirație pentru artiști

Publicat

Până în 15 mai, Municipiul Sebeș este gazda primei ediții a Taberei internaționale de pictură cu tema „Artă și poezie în Cetatea Sebeș” Pleinair, în care artiștii plastici sunt invitați să pășească pe urmele marelui poet și filosof Lucian Blaga.

Sebeșul este onorat să se alăture acestui program de educație artistică, la început de Florar, reunind două evenimente importante în viața culturală a municipiului: cea de-a XLIII-a ediții a Festivalului Internațional „Lucian Blaga” și Tabăra internațională de pictură, în parteneriat cu Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Meleagurile sebeșene și zestrea poetică blagiană vor fi bogată sursă de inspirație pentru participanții taberei, artiștii plastici invitați:

  • Ofelia Huțul (Iași)
  • Rodica Tarța (Cluj)
  • Natalia Vavilina (Chișinău)
  • Ammar Alnahhas (București)
  • Marian Avramescu (Ploiești)
  • Corneliu Drăgan (Târgoviște)
  • Valeriu Jabinschi (Chișinău)
  • Vladimir Lozovanu (Chișinău)
  • Constantin Tanislav (București)
  • Adrian Tarța (Cluj)

și artiștii plastici locali: Eugen Măcinic, Aurel Sârbu, Elena Anghel, Marieta Constantin, Corina Ofelia Corpodean, NelicaDuiculete, Ioan Fulea, Liana Mihaiu, Dan Popescu, Voicu Preja, Dori Susan, Ilie Tomescu și Camelia Sanda Zurman alături de un grup de elevi care studiază la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Acest proiect este coordonat de Carmen Maria Ștefănescu, secretar general ALZIAR și Nadia-Diana Arsin, directorul Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Lucrările realizate vor transmite, prin culoare și lumină, sensibilitatea creativității, completând arealul operei blagiene, într-un vernisaj al talentului și măiestriei artiștilor plastici invitați și celor implicați activ în viața culturală a Municipiului Sebeș, duminică, 14 mai 2023, începând cu orele 17.00, într-o locație inedită: grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Comunicat Primăria Sebeș

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax