Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabără la Șugag pentru copii din case de tip familial din Alba și Mureș. Ateliere despre alimentație și stil de viață sănătos

Publicat

Aproape 50 de copii din șase case de tip familial din Alba și Mureș participă la o tabără în Șugag, în cadrul unui proiect derulat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Inițiativa este menită să le ofere posibilitatea copiilor de a-și îmbunătăți cunoștințele și deprinderile pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos.

Proiectul „Devin sănătos trăind frumos!” se desfășoară până 30 septembrie, pentru 48 de copii și tineri cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani din județele Alba și Mureș, protejați în șase case de tip familial coordonate de Asociație: Casa de tip familial „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș, Casa de tip familial „Sfântul Gheorghe” din Sebeș, Casa de tip familial „Sfântul Nicolae” din Târsa, Casa de tip familial „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia, Casa de tip familial „Maria I” din Reghin și Casa de tip familial „Maria II” din Reghin.

În cadrul proiectului, copiii participă la două sesiuni de educație non-formală, cu o durată de cinci zile, organizate în centrele din care aceștia provin. De asemenea, vor beneficia și de o tabără tematică de șapte zile, organizată în localitatea montană Șugag (jud. Alba), ce se va derula în două serii, respectiv două grupe de 24 de tineri. Totodată, copiii din aceste așezăminte sociale vor lua parte la patru ateliere tematice cu tema „Devin sănătos trăind frumos!”, la care vor fi alături de colegii lor de clasă care sunt implicați în activitățile proiectului.

Proiectul inițiat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului și oferă cadrul adecvat pentru cei 48 de tineri participanți din cadrul celor șase case de tip familial de a-și îmbunătăți cunoștințele și deprinderile pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos într-un mediu non-formal. Proiectarea activităților vizează și sprijinul pentru integrarea copiilor în colectivele din care fac parte, de a le oferi posibilitatea să împărtășească colegilor impresiile din activitățile realizate în cadrul proiectului, de a schimba impresii din vacanțele de vară petrecute, dar și cadrul non-formal în care să învețe despre importanța sportului pentru o dezvoltare armonioasă asociat cu o alimentație sănătoasă.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizație non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având 18 ani de experiență și câteva mii de beneficiari. Dintre aceștia peste o mie de beneficiari sunt copii ocrotiți în case de tip familial, centre educaționale și de prevenire a abandonului școlar. Asociația coordonează cea mai mare rețea socială din Patriarhia Română și este model de bune practici în activitatea socială dar și în zona educațională prin centrele educaționale de prevenire a abandonului școlar. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este organizație de utilitate publică și membru fondator al Federației Filantropia. Centrele în care sunt beneficiari copii funcționează în parteneriat cu Consiliile Județene Alba și Mureș prin Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar beneficiază și de sprijinul administrațiilor locale sau a altor parteneri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax