Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabără națională la Arieșeni. Peste 60 de tineri din țară au descoperit arta și tradiția moților din Apuseni

Publicat

Peste 60 de tineri din județele Alba, Constanța, Giurgiu și Olt au participat în perioada 20-26 august, la o tabără națională de artă și tradiție moțească organizată la Arieșeni. Din program nu au lipsit ateleierele tradiționale, drumețiile la cele mai importante obiective tursitice din zonă și clasicul foc de tabără.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba a organizeazat în perioada 20-26 august 2018 ” Tabăra națională de artă și tradiție moțească, gazduita la Centrului de Agrement Arieșeni, pentru 70 de copii si tineri din județele Constanța, Giurgiu, Olt și Alba, un eveniment ce a constat dintr-o serie de ateliere tematice, drumeții, vizite la obiective și un program interactiv de tabară.

Tematica a fost legată de artă, tradiții și obiceiuri din Țara Moților, conştientizarea tinerilor asupra păstrării valorilor naționale. Participanții au vizitat case tradiționale moțești de la Pătrăhaițești și Scărișoara, au participat la ateliere de cioplit lemul, țesut și pirogravat. Nu au lipsit vizitele la obiectivele turistice din zonă: Ghețarul Scărișoara, peștera Urșilor, Muzeul Flutur , Peștera Meziad , Groapa Ruginoasă.

Fiind și anul Centenarului, prin aceasta participare la tabara de artă moțească, aducem în atentia tinerilor, locuri, oameni  și tradiții, toate contribuind la statornicia și cinstirea neamului romanesc, a unor nume mari din istoria României, ca Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu. Prin organizarea  acestei tabere, un aport la continuitatea și prețuirea tradițiilor și obiceiurilor neamului românesc de către tânara generație.

Tabara s-a încheiat cu înmanarea diplomelor, materiale promoționale și focul de tabară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax