Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tabără socială la munte pentru copiii din centrele de zi din Alba Iulia. Proiect în Consiliul Local

Publicat

sfantul

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 20 decembrie, alocarea sumei de 45.600 lei (aproximativ 10.000 de euro), din bugetul local, către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, pentru organizarea unei tabere sociale la munte. Tabăra este destinată beneficiarilor din cele trei centre de zi pentru copii ce își desfășoară activitatea în municipiul Alba Iulia – respectiv Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Maria”, Centrul educațional „Sfântul Nicolae” și Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva”.

În ședința Consiliului Local al municipiului Alba Iulia de miercuri, 20 decembrie, se va supune spre aprobarea consilierilor un proiect privind alocarea sumei de 45.600 lei (aproximativ 10.000 de euro), din bugetul local, către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru organizarea Taberei Sociale la munte.

Centrul de Zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia, structură în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă, dorește să organizeze o tabără socială la munte în vacanța de iarnă a acestui an școlar, la care să participe beneficiarii din cele trei centre de zi pentru copii ce își desfășoară activitatea în municipiul Alba Iulia – respectiv Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Maria”, Centrul educațional „Sfântul Nicolae” și Centrul de zi pentru copii „Cuvioasa Parascheva”.

Se solicită astfel aprobarea unui sprijin financiar de 45.600 lei, sumă ce va acoperi cheltuielile de cazare și masă (trei mese /zi și două gustări), timp de 5 zile, pentru aproximativ 70 de copii și 10 educatori, închiriere de echipament sportiv pentru sporturi de iarnă, 2 instructori de schi specializați și transport.

Centrele de zi vor contribui cu materiale necesare desfășurării activităților din cadrul taberei, respectiv: cursuri de orientare turistică și de prim ajutor, ateliere tematice și de hand-made, de comunicare și teatru, întreceri sportive și petrecerea timpului liber.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizație nonguvernamentală, cu caracter creștin și filantropic, care acționează în domeniul serviciilor sociale, sub patronajul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Organizația a fost înființată în anul 2001 iar în prezent are 16 filiale în județele Alba și Mureș.

Prin misiunea sa, organizația își propune îmbunătățirea calității vieții în comunitățile teritoriale prin oferirea de servicii sociale, medicale, culturale, educaționale, economice și de mediu, furnizate în spirit creștin.

În activitatea socială desfășurată de organizație se regăsește o paletă largă de servicii oferite:

  • 12 servicii de îngriire la domiciliu a persoanelor vârstnice
  • 11 servicii de zi pentru copii (un centru de zi și 10 centre educaționale)
  • 5 servicii rezidențiale pentru copii (4 case de tip familial și un centru pentru recuperarea copiilor abuzați)
  • 1 centru de criză (servicii acordate în regim de urgență)
  • 2 servicii rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap (locuințe protejate)
  • 2 servicii pentru persoane cu handicap
  • 2 cantine sociale
  • 2 servicii de consiliere
  • 1 centru regional de incluziune socială

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax