Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

TABEL: Mai puțin de jumătate dintre angajații școlilor și grădinițelor din Alba vor să fie vaccinați. La UAB au spus ”DA” 87%

Publicat

 45,06 % dintre angajații din nivelul învățământului preuniversitar și 59,64% din învățământul universitar și-au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns) și respectiv de 60.383 din cel universitar, potrivit datelor dintr-un comunicat publicat de Ministerul Educației.

Legat de numărul mic al profesorilor care au anunțat că vor să se vaccineze în următoarea perioadă ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că: „Alt lucru este îngrijorător, în învățământul preuniversitar avem un procent mai mare din partea personalului auxiliar decât din partea cadrelor didactice.

Vorbim de tehnicieni, secretariat, parte de resurse umane. (…) Asta este o problemă de fond. În situația pe care am făcut-o public, procentul cadrelor didactice este mai mic în toate județele”, a precizat ministrul Educației

În total, 167.977 angajați din sistemul național de învățământ își declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare.

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06 % dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Citește și: Măsuri stricte înainte de redeschiderea şcolilor. Ministrul Sănătății anunţă reguli noi în unitățile de învățământ

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au raspuns).

Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Ministerul Educației face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de astăzi, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Situația din județul Alba

Potrivit centralizatorului întocmit pe baza raportărilor de la Inspectoratele Școlare, în județul Alba din cele 5479 de persoane cât reprezintă totalul persoanelor încadrate în sistemul de învațământ preuniversitar și-au exprimat disponibilitatea pentru a fi vaccinate mai puțin de jumătate- 2283, adică 41,67%.

La ”Universitatea 1 Decembrie  1918” din Alba Iulia procentul personalului care și-a manifestat disponibilitatea pentru vaccinare este de 87,63%.

Județul Alba- disponibilitate vaccinare personal din învățământ preuniversitar:

  • 1694 dintr-un total de 3939 adică 43, 01% – din categoria personal didactic
  • 208 dintr-un total de 463  adică 44,92% – din categoria personalului didactic auxiliar
  • 381 dintr-un total de 1077 adică 35,38% – din categoria personalului nedidactic

Situația pe județe: disponibilitate vaccinare personal învățământ

Tabel județe raportari  inspectorate școlare – disponibilitate la vaccinare personal din învățământ preuniversitar

sursa: Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax