Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

TABLETE gratuite pentru tinerii care se înscriu la Universitatea „Babeş-Bolyai”, la fără frecvenţă. La finalul anilor de facultate, rămân la studenţi

Publicat

tineri

Înscrierea la facultate sau master, în anul I la fără frecvenţă vine şi cu avantaje pentru studenţii care aleg să-şi continue studiile la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tinerii vor primi gratuit câte o tabletă pe care să o folosească pe parcursul celor trei ani de studiu. La finalul facultăţii, universitatea le va oferi absolvenţilor tabletele, fără niciun fel de taxă sau altă plată. Este vorba de cel puţin o mie de tablete care vor fi cumpărate pentru ca studenţii să aibă la dispoziţie mijloace moderne de studiu.

Prorectorul, Marcel Pop a explicat că au fost recalculate cheltuielile şi în condiţiile în care standardul ARACIS prevede ca 25% din taxele colectate de la studenţi să se îndrepte către infrastructura necesară învăţământului la distanţă, s-a considerat oportună achiziţionarea acestui tip de tehnologie.

Tabletele care vor ajunge la studenţi la începutul anului şcolari vor fi configurate în aţa fel încât să vină în ajutorul lor în ceea ce priveşte accesul la platforma de studiu sau la parteneriatele cu alte instituţii de învăţământ. Vor putea să descarce în memoria tabletei materiale didactice şi materiale de studiu de care au nevoie în pregătirea lor. Tableta va fi configurată pentru accesul la Internet prin wireless şi va avea cameră foto, astfel încât să permită acele activităţi tutoriale la distanţă, care au apărut recent în lege.

Conform legislaţiei în vigoare în contractul de studiu universitar studenţii trebuie să declare că au în folosinţă un echipament cu calculator cu acces la Internet. Ei trebuie să spună <da> şi că echipamentul necesar ca să facă învăţământ la distanţă.

Începând cu acest an universitar, toţi studenţii care vor intra în anul I la nivel licenţă sau masteral vor beneficia, în cuantumul taxei pe care o plătesc, de o tabletă, un echipament modern de comunicare.

 sursa: hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax