Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Tăieri drastice în noua lege a bugetului: voucherele de vacanță vor fi tăiate, salariile și sporurile bugetarilor – plafonate

Publicat

bani

Legea bugetului care va fi trimisă în Parlament va conține o serie de tăieri drastice.

Potrivit unor surse din Guvern, citate de presa centrală, se pare că vor fi eliminate voucherele de vacanță pentru bugetari în anul 2021, în condițiile în care nu au fost cheltuite cele din anii 2019 și 2020.

De asemenea, vor fi plafonate salariile bugetarilor, dar și o serie de sporuri. Prefecturile urmează să nu mai beneficieze anul acesta de sporuri pentru COVID-19.

Totodată, Guvernul va aduce modificări la indemnizația de hrană a angajaților la stat și la subvențiile acordate studenților și se va merge pe o limitare a acestora. S-a discutat despre limitarea numărului de călătorii gratuite pe care studenții le au pentru calea ferată.

În ceea ce privește pensiile, acestea vor fi indexate cu rata inflației și cu până la 50% din salariul mediu brut pe economie. Acesta a precizat că se aplică deja majorarea de 14%, ceea ce înseamnă un plus față de anul trecut de 8-9 miliarde de lei.

„Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”, a spus premierul Cîțu, întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, potrivit Hotnews.ro.

De asemenea, premierul a confirmat că va reduce subvenția publică pentru partide.

Nici alocațiile nu vor mai crește în 2021. Următoarea majorare a alocațiilor cu 20% va fi din 1 ianuarie 2022, au precizat surse guvernamentale pentru Europa Liberă.

Toate aceste măsuri vor fi trecute fie sub forma unor amendamente în Parlament, fie prin OUG-uri separate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. aaa

    luni, 08.02.2021 at 12:44

    daca se taie voucerele de vacanta va fi lovitura fatala si de „maestru” data de PNL-USR-UDMR sectorului HORECA ! Felicitari !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax