Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tâlhăria de la Sebeș: Arest și control judiciar pentru agresorii unui bărbat care a fost jefuit de banii câștigați la păcănele

Publicat

Un bărbat a fost arestat și un altul a fost pus sub control judiciar, ca urmare a unui incident grav petrecut la Sebeș. Este vorba despre o tâlhărie petrecută acum câteva nopți. Victima a fost un alt bărbat, iar agresorii doi tineri, de 24 și 35 de ani, din oraș. 

Cei doi l-au jefut pe bărbatul mai în vârstă de suma de bani pe care o câștigase la jocurile de noroc. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, incidentul s-a produs în noaptea de 17-18 ianuarie 2024, în jurul orei 5:00.

Unul dintre inculpați care se afla la Sebeș, alături de persoana vătămată, un bărbat de 54 de ani, a aflat că acesta din urmă avea asupra sa o suma mare de bani provenită din câștigurile la jocurile de noroc. Alba24 a scris despre caz AICI.

”L-a determinat cu intenție pe celălalt inculpat să-i sustragă această sumă de bani prin întrebuințarea de violențe, sens în care a și înlesnit săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, prin aceea că a purtat conversații telefonice cu acesta prin are i-a oferit informații relevante despre existența sumelor de bani asupra persoanei vătămate, precum și despre locația exactă a persoanei vătămate, toate acestea cu de a-i facilita autorului sustragerea sumei de 13.000 de lei aflate asupra persoaneii vătămate, prin întrebuințarea de violențe fizice asupra acesteia, în final, fiecăruia dintre inculpați revenindu-i suma de 6.500 de lei” se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș.

În urma violențelor, victima a suferit leziuni traumatice care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale, potrivit constatărilor preliminare ale Serviciului Județean de Medicină Legală Alba.

Printre altele, persoana vătămată s-a ales și cu o fractură de maxilar.

”Menționăm că ulterior săvârșirii faptei, banii sustrași au fost restituiți de către inculpați în totalitate, persoanei vătămate” au mai transmis procuorii.

Judecătorul a dispus arestarea preventivă a celui care l-a lovit pe bărbatul de 54 de ani și luarea măsuri controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pentru cel care a instigat la faptă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penată, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşirii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai precizează Parchetul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax