Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Tâlhărie ”la bustul gol” pedepsită cu doi ani de închisoare. Un bărbat din Alba, bătut și lăsat fără pensie, de un tânăr

Publicat


inchisoare

Astă-vară, un tânăr din Bucerdea Grânoasă, S. Daniel Gheorghe, dezbrăcat de la brâu în sus și cu o șapca de marinar pe cap, a trecut prin cimitirul din localitate direct în curtea și apoi în locuința unui bărbat, care se aflat în pat și dormea.

Tânărul a început să caute bani prin casă, iar când bărbatul s-a trezit alarmat de zgomote, Daniel s-a urcat peste el și a început să îl lovească cu pumnii peste față.

Acesta i-a furat bărbatului pensia și două telefoane mobile și a ieșit din casă. Pentru a scăpa de poliție, tânărul s-a tuns, iar seara când a aflat că este urmărit s-a ascuns într-un lan de porumb. Cele două telefoane furate le-a aruncat în groapa toaletei.

Toate detaliile faptei au fost consemnate în motivarea Judecătoriei Blaj care l-a judecat și condamnat pe tânăr pentru tâlhărie. 

Potrivit documentului citat, tâlhăria s-a petrecut în 12 iulie, în mijlocul zilei, în jurul orei 14.00. Când bărbatul din casă s-a trezit din somn, alarmat de zgomot, tânărul i-a spus că vrea bani pentru alcool.

Bărbatul a refuzat să îi dea bani tânărului și a încercat să ia un telefon pentru a suna după ajutor, dar a fost prins de mâini și apoi trântit înapoi în pat.

Daniel s-a urcat cu picioarele pe genunchii acestuia, l-a lovit cu pumnii în zona feței și i-a rupt fermoarul vestei . Dintr-un buzunar interior i-a luat bărbatului suma de 1375 de lei. După a plecat în grabă, pe unde a venit, adică prin cimitir.

Pentru a fi mai greu de recunoscut, după fapta comisă, tânărul s-a tuns, iar seara cand a auzit că poliția în caută s-a ascuns într-un lan de porumb.

La fața locului a fost descoperită o urmă de pantof sport care mai târziu a fost comparată cu încălțările purtate de către tânăr. Mai mult, după ce a fost prins, acesta și-a recunoscut în totalitate fapta și le-a detaliat anchetatorilor cum a procedat.

Banii furați au ajuns la mama infractorului, care mai târziu, după ce a aflat de unde provin, i-a predat poliției. Cele două telefoane mobile, au fost aruncate în groapa toaletei, din incinta curții tânărului. Atât banii cât telefoanele au recuperate și restituite bărbatului păgubit.

Pentru fapta sa, S. Daniel Gheorghe a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, din pedeapsa aplicată va fi scăzută durata arestării preventive a tânărului.

O primă condamnare a venit 4 noiembrie, iar tânărul a făcut apel la decizia magistraților de la Judecătoria Blaj și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Icoana obiect de artă”, la Aiud. Expoziție de icoane din colecția maestrului iconar Alexandru Iuga, în fața Primăriei

Publicat

Cu simplitate și eleganță, ca o întoarcere la tradiție si valori, Aiudul găzduiește o inedită expoziție dedicată icoanei – obiect de artă.  Lucrările expuse în perioada 5-7 decembrie 2019, în fața Primăriei Municipiului Aiud, între orele 16:00-19:00 aparțin maestului iconar Alexandru Iuga. Deschiderea oficială are loc vineri, 6 decembrie 2019, începând cu ora 16:00, zi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

12 decembrie: Ședință la Consiliul Județean Alba. Taxe și tarife pe 2020, modernizarea Sălii Unirii și alte investiții

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Consilierii județeni din Alba sunt convocați joi, 12 decembrie, de la ora 11.00, în ședință ordinară, cu 14 proiecte pe ordinea zi. Vor avea de aprobat, printre altele, stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, în anul 2020, indicatorii tehnico-economici actualizați la finalizarea lucrărilor de la Sala Unirii, acordul cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ceață și chiciură în Alba și județe vecine. ATENȚIE este POLEI pe șosele

Publicat

ceata

Meteorologii au emis un cod galben de ceată, vineri dumineața, pentru județul Alba dar și alte județe vecine. Pe lângă ceața s-a format și un strat de polei pe carosabil.  În județul Alba (zona joasă) între orele 8:00 și 10:00 va exista ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Drama unui bătrân din Vințu de Jos: focul i-a mistuit casa în prag de sărbătoare. APEL UMANITAR lansat de un pompier ISU ALBA

Publicat

batran fara casa

Un bătrân din Vințu de Jos a rămas în prag de sărbători fără un acoperiș deasupra capului. Marți seara, chiar în ajun de Moș Nicolae, casa bătrânului a fost cuprinsă de flăcări.  Deși pompierii militari din Sebeș și pompierii voluntari din Vințu au intervenit rapid, casa a fost distrusă în totalitate. Din fericire bărbatul nu […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate