Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr de 18 ani din Cugir a primit 8 luni de detenție pentru tâlhărie. În trecut a mai furat 9 lei de la un bătrân

tri

Publicat

Un tânăr de 18 ani din Cugir a fost la condamnat la 8 luni de detenție într-un centru educativ pentru minori. El nu este la prima abatere de genul, în 2017 în timp ce se afla într-un centru de detenție pentru minori a mai primit o condamnare de 8 luni pentru loviri și alte violențe.

În timp ce majoritatea adolescenților la 18 ani se pregătesc pentru examenul de bacalaureat și admiterea la facultate, Sabău Marian își va petrece următoarea perioadă într-un centru de detenție pentru minori.

În data de 2 mai a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia la 8 luni cu executare pentru acuzația de tâlhărie și o plata a 2.000 de lei daune morale în favoarea persoanei vătămate.

Sabău Marian în luna martie a anului 2017 a oprit pe stradă 2 tineri cărora le-a cerut banii pe care îi aveau la ei.

Unul dintre tineri i s-a opus lui Marian, iar acesta din urmă a început să îl lovească. Între timp un cetățean ce se afla în zonă a intervenit și a oprit agresiunea.

Pentru aceste fapte Judecătoria Alba a decis: „În baza art. 114, al. 2 și art. 124 Noul cod penal, rap. la art. 396 al. 10 C pr penală, pentru săvârșirea de către inculpatul SABĂU MARIAN, a infracţiunii de tentativă la tâlhărie, prev şi ped de art. 32 al. 1 C penal rap. la art. 233 C penal, cu aplic. art. 113 şi urm C pen., dispune luarea măsurii educative privative de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 8 luni.”

El nu este la prima abatere, tânărul în perioada noiembrie 2015 și februarie 2016 împreună cu alte persoane a comis mai multe infracțiuni.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că grupul a atacat un bătrân de 71 de ani căruia i-au furat cardul bancar, au furat 80 de lei de la o altă persoană care se afla în stare de ebrietate, au sustras dintr-o mașină o servietă cu mai multe bunuri. Ei nu s-au oprit aici și au intrat într-un cabinet veterinar de unde au furat o sumă de bani. Ultima faptă comisă de grup a fost furtul a 9 lei unei persoane de 82 de ani.

Pentru faptele de mai sus Judecătoria Alba Iulia în data de 7 noiembrie 2017 a decis:  „În baza art. 113 Cod penal,(…) 396 al. (…) în prezent aflat în Penitenciarul pentru Tineri şi Minori Craiova, (…)măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 8 luni pentru săvârșirea a două infracțiuni de lovire sau alte violenţe”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax