Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 20 de ani din Bălcaciu, prins la intrarea în sediul Judecătoriei Alba Iulia, cu un „box” în buzunar

Publicat

Jandarmii care asigură paza şi protecţia instituţională a Judecătoriei Alba Iulia au depistat, luni, în jurul orei 9.00, în incinta instanţei, un tânăr de 20 de ani, care avea asupra sa un „box”. Acesta va fi cercetat penal.

Tânărul a intrat în sediul Judecătoriei Alba Iulia, pentru a-şi însoţi un prieten – martor într-un proces aflat pe rolul instanţei de judecată -,  iar, în momentul accesului, sistemele tehnice de securitate au semnalat existenţa unor obiecte metalice asupra acestuia.

Jandarmii i-au solicitat supunerea la un control corporal preventiv şi, deşi tânărul a negat că ar deţine obiecte interzise de lege, asupra sa a fost găsit un obiect confecţionat anume pentru lovire, de tip “box”.

Suspectul a fost identificat ca fiind R.O. R., în vârstă de 20 ani, domiciliat în satul Bălcaciu, comuna Jidvei. Pe numele acestuia au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “ port, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publica, a  (…) boxului ori a altor obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire”.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, jandarmii reamintesc că “portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publica, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice” constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

Pe parcursul anului 2011, alţi trei cetăţeni au încercat să introducă arme albe în incinta Judecătoriei Alba. Astfel, în 22 martie 2011, asupra unui minor, în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna Şibot, judeţul Alba, a fost găsit un obiect metalic de tip “box”. De asemenea, în 5 mai 2011 şi 26 octombrie 2011, doi bărbaţi au fost opriţi de jandarmi şi supuşi unui control corporal preventiv, ocazie cu care au fost găsite cuţite asupra lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax