Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 33 de ani Alba, internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Judeţean, din cauza unei gripe

Publicat

spital 1 Un tânăr de 33 de ani din judeţul Alba este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în stare gravă, fiind diagnosticat cu gripă. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Alba Iulia, Liana Stănescu, bărbatul este intubat într-o rezervă la secţia ATI. Aceasta a menţionat că tânărul este internat din data de 4 martie, iar când a venit la spital „plămânii lui erau compromişi”. Liana Stănescu spune că în prezent starea lui s-a ameliorat.

În urmă cu o săptămână, un tânăr de 33 de ani din judeţul Alba a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă. Liana Stănescu a precizat pentru ziarul Alba24 că bărbatul este internat într-o rezervă a secţiei ATI.

Pacientul a avut febră mare, tuse şi senzaţie de lipsă de aer, motiv pentru care a fost necesară intubarea lui, dar şi dureri musculare şi articulare.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Alba Iulia, Liana Stănescu a spus că starea tânărului s-a ameliorat, faţă de prima zi, când a venit cu „plămânii complet compromişi”.

„Este intubat şi internat într-o rezervă separat de restul pacienţilor. Nu e primul caz. În ultima lună am mai avut un pacient în vârstă care a avut gripă, fiind într-o stare gravă. Din momentul din care va fi detubat, internarea în spital va mai fi de ordinul săptămânilor”, a adăugat Liana Stănescu.

Potrivit DSP Alba, în acest caz, laboratorul Institutului „Cantacuzino” din Bucureşti a confirmat în probele recoltate şi trimise spre analiză existenţa virusului gripal tip A.

Precizăm că de la începutul anului au fost semnalate mai multe cazuri grave de infecţii respiratorii acute severe, unele dintre ele ducând şi la decesul pacienţilor, în zone din ţară cum sunt Sibiu, Arad, Cluj, Olt sau Galaţi. În cazul acestora, a fost confirmat virus gripal A(H1) sau A(H3).

Cele 12 persoane care au murit nu erau vaccinate şi aveau afecţiuni medicale preexistente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax