Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Aiud, amendat cu 400 de lei de jandarmi, după ce „şi-a vărsat nervii” pe un vecin. Autorul scandalului era sub influenţa alcoolului

Publicat

masini jandarmi Un tânăr din Aiud s-a ales cu amendă de 400 de lei pentru tulburarea liniştii publice, după ce, aflat sub influenţa alcoolului, l-a înjurat şi ameninţat pe un vecin care i-ar fi fost dator.

Incidentul s-a petrecut pe strada Cuza Vodă din municipiul Aiud, joi, 11 septembrie, la ora 23.00, când Eugen K. (31 de ani) a ajuns acasă. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a întâlnit cu un vecin şi – aşa cum avea să recunoască mai târziu – încurajat de starea în care se afla, a vrut să lămurească nişte divergenţe mai vechi, legate se pare de o datorie neonorată.

Deoarece a fost ignorat, s-a enervat şi a început un ”recital” de înjurături şi ameninţări cu acte de violenţă.

Incidentul a atras atenţia celorlalţi locuitori din zonă, iar unul dintre aceştia, speriat de perspectiva escaladării violenţei, a apelat 112 şi a solicitat ajutorul jandarmilor, care au intervenit imediat.

Pentru că aburii alcoolului încă acţionau, tânărul s-a dovedit extrem de recalcitrant şi a refuzat orice colaborare, fiind nevoie de mult tact şi discernământ din partea şefului echipajului pentru a-l calma fără folosirea forţei. În cele din urmă, pus în faţa perspectivei de a fi condus la sediul Jandarmeriei Aiud, bărbatul s-a calmat şi a recunoscut că a greşit.

Pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei. Totodată a primit îndrumări asupra comportamentului viitor şi i s-a amintit că, potrivit prevederilor codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax