Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Aiud, amendat de jandarmi după ce a furat lemne din Pădurea Sloboda. „Marfa” i-a fost confiscată

Publicat

caruta cu lemne, lemn, caruta, lemn taiat, furt lemne Un tânăr din Aiud s-a ales cu amendă de 800 de lei şi a rămas fără lemnele sustrase din Pădurea Sloboda. A fost prins un echipaj mixt format din jandarmi şi lucrători silvici, marţi, în timp ce le transporta cu o căruţă.

Pădurea Sloboda din preajma municipiului Aiud se află în atenţia jandarmilor şi organelor silvice care acţionează în sistem integrat pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor. În urma unei acţiuni desfăşurate, marţi, 19 ianuarie, Virgil B. (25 de ani) a fost depistat în timp ce transporta lemne cu o căruţă, cu scopul de a le valorifica în interes personal.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnele au fost sustrase din Pădurea Sloboda şi, în conformitate cu prevederile Legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 lei. Totodată, potrivit aceluiaşi act normativ, lemnele au fost confiscate şi date în custodie ocolului silvic competent teritorial.

Jandarmii recomandă celor care au cunoştinţă de astfel de fapte să le semnaleze în continuare cu aceeaşi promptitudine şi îi asigură de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru depistarea şi sancţionarea vinovaţilor.

„Deşi suntem conştienţi că în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, suntem convinşi că frecvenţa acestor acţiuni şi operativitatea dovedită de echipajele de jandarmerie pot contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii”, mai transmit jandarmii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax