Connect with us
Publicitate

AIUD

Tânăr din Aiud condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a furat două sticle de băutură, usturoi și o plasă de cartofi

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un tânăr de 21 de ani din Aiud a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru furt calificat și amenințare. Într-o singură zi acesta a furat două sticle de whiskey, un patent, o șurubelniță, jumătate de kilogram de usturoi și în jur de 40 de kilograme de cartofi. Tânărul a mai avut un complice, un minor, care a „stat de șase” și a distras un agent de securitate. 

Într-o zi de toamnă, în 2017, Daniel Chiroiu ajutat de un complice minor a sustras mai multe bunuri din diferite locații din Aiud.

Prima oprire a celor doi a fost într-un market, de unde, potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Daniel a sustras două sticle de whiskey, pe care le-a ascuns sub hanoracul pe care îl purta. Minorul care era cu el l-a distras pe agentul de securitate, timp în care tânărul a ieșit din magazin. 

Mai târziu, în jurul orei 17:00, în timp ce mergeau cu căruța pe o stradă din oraș, aceștia l-au amenințat pe un bărbat și au aruncat cu un pet de bere de 2 litri după el, iar în cele din urmă minorul i-a aplicat un pumn în zona toracică victimei. 

Seara i-a găsit pe cei doi în jurul pieței agroalimentare din Aiud. Chiroiu a sustras dintr-o masă destinată comercializării produselor un patent și o șurubelniță. Cu cele două ustensile alături de minorul care îl însoțea au spart 17 sisteme de închidere prevăzute cu lacăt ale compartimentelor de depozitare a mărfii din piață. 

Dintr-un compartiment au sustras 1/2 kilograme de usturoi, iar din mai multe lăzi aflate pe lângă tarabe au furat în jur de 40 de kilograme de cartofi. 

Toată acțiunea lor din piața agroalimentară a fost surprinsă de camerele de luat vederi.

Pentru toată ”aventura” penală, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 2 ani de închisoare cu executare. 

”În baza art. 386 alin. 1 Cod pr pen schimbă încadrarea juridică a faptei de furt calificat prevăzută (…)(6 persoane vătămate), reţinută prin rechizitoriu în sarcina inculpatului C. D., în infracţiunea de furt calificat în formă continuată (…) condamnă inculpatul C. D. la o pedeapsă de 1 an şi 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (..)condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt(…)  condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.  (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 7 luni închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (1/3 din 15 luni = 5 luni închisoare), inculpatul urmând să execute o pedeapsă finală de 2 ani închisoare în regim de detenţie.” se arată în decizia Judecătoriei Aiud. 

Tânărul a făcut apel la decizia Judecătoriei Aiud și dosarul a ajuns în data de 4 ianuarie 2019, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde magistrații vor da decizia definitivă. 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax