Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Tânăr din Aiud condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a furat două sticle de băutură, usturoi și o plasă de cartofi

Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Un tânăr de 21 de ani din Aiud a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare pentru furt calificat și amenințare. Într-o singură zi acesta a furat două sticle de whiskey, un patent, o șurubelniță, jumătate de kilogram de usturoi și în jur de 40 de kilograme de cartofi. Tânărul a mai avut un complice, un minor, care a „stat de șase” și a distras un agent de securitate. 

Într-o zi de toamnă, în 2017, Daniel Chiroiu ajutat de un complice minor a sustras mai multe bunuri din diferite locații din Aiud.

Prima oprire a celor doi a fost într-un market, de unde, potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, Daniel a sustras două sticle de whiskey, pe care le-a ascuns sub hanoracul pe care îl purta. Minorul care era cu el l-a distras pe agentul de securitate, timp în care tânărul a ieșit din magazin. 

Mai târziu, în jurul orei 17:00, în timp ce mergeau cu căruța pe o stradă din oraș, aceștia l-au amenințat pe un bărbat și au aruncat cu un pet de bere de 2 litri după el, iar în cele din urmă minorul i-a aplicat un pumn în zona toracică victimei. 

Seara i-a găsit pe cei doi în jurul pieței agroalimentare din Aiud. Chiroiu a sustras dintr-o masă destinată comercializării produselor un patent și o șurubelniță. Cu cele două ustensile alături de minorul care îl însoțea au spart 17 sisteme de închidere prevăzute cu lacăt ale compartimentelor de depozitare a mărfii din piață. 

Dintr-un compartiment au sustras 1/2 kilograme de usturoi, iar din mai multe lăzi aflate pe lângă tarabe au furat în jur de 40 de kilograme de cartofi. 

Toată acțiunea lor din piața agroalimentară a fost surprinsă de camerele de luat vederi.

Pentru toată ”aventura” penală, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 2 ani de închisoare cu executare. 

”În baza art. 386 alin. 1 Cod pr pen schimbă încadrarea juridică a faptei de furt calificat prevăzută (…)(6 persoane vătămate), reţinută prin rechizitoriu în sarcina inculpatului C. D., în infracţiunea de furt calificat în formă continuată (…) condamnă inculpatul C. D. la o pedeapsă de 1 an şi 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (..)condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt(…)  condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.  (…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 7 luni închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (1/3 din 15 luni = 5 luni închisoare), inculpatul urmând să execute o pedeapsă finală de 2 ani închisoare în regim de detenţie.” se arată în decizia Judecătoriei Aiud. 

Tânărul a făcut apel la decizia Judecătoriei Aiud și dosarul a ajuns în data de 4 ianuarie 2019, pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde magistrații vor da decizia definitivă. 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de euro, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate