Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba, ARESTAT preventiv pentru act sexual cu un minor. Soția acestuia, cercetată pentru instigare

Publicat

Tânăr din Alba, arestat preventiv pentru act sexual cu un minor. Un tânăr de 28 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 14 ani. Soția acestuia, în vârstă de 25 de ani, este cercetată pentru instigare. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au dispus, la data de 3 aprilie 2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, soț și soție, bărbatul în vârstă de 28 de ani și aflat în stare de reținere, iar femeia în vârstă de 25 de ani.

Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată și agravată, respectiv instigare la act sexual cu un minor în formă agravată.

Tânăr din Alba, arestat preventiv pentru act sexual cu un minor

Potrivit reprezentanților Parchetului, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a reieșit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că:

În cursul anului 2023, în contextul relației de mariaj dintre cei doi soți și a relației de rudenie cu persoana vătămată minoră (verișori primari), în timp ce se aflau la domiciliul conjugal dintr-o comună din județul Alba, pe fondul consumului de alcool, soția l-a determinat pe soțul ei să întrețină relații sexuale normale și orale cu minora în vârstă de 14 ani la acea dată, soția consimţind și chiar participând la comiterea acestor raporturi sexuale, toate în scopul obținerii unor satisfacții de natură sexuală, sens în care i-a întărit agresorului rezoluţia infracţională atât prin solicitări adresate victimei de a fi de acord cu aceste reprezentații în prezența lui, cât şi prin atitudinea manifestată pe parcursul derulării actelor, din care rezultă că inclusiv ei i-a fost produsă o stare de excitaţie sexuală.

La data de 3 aprilie 2024, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sebeș a dispus arestarea preventivă a bărbatului în vârstă de 28 de ani pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, tot la data de 3 aprilie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de femeia în vârstă de 25 de ani pentru o perioadă de 60 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive și luarea măsurii preventive a controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax