Connect with us
Publicitate

CUGIR

Tânăr din Alba care a tâlhărit bărbați gay, condamnat la închisoare. Cum își alegea victimele și ce le promitea

Publicat

inchisoare

Un tânăr din Cugir care tâlhărea bărbați cu orientări homosexuale a fost condamnat la închisoare după patru ani de la comiterea faptei. 

Mai exact, Iulian, își alegea victimele pe internet, din rândul bărbaților gay, iar apoi își dădea întâlnire cu aceștia. La fel a procedat și într-o noapte, când a atacat un bărbat cu care se întâlnise, chipruile pentru a întreține relații sexuale pe bani. 

Metoda tânărului de 21 de ani a fost detaliată de prietenii săi care au fost martori în dosarul de tâlhărie calificată.

În data de 8 septembrie 2021, magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat pe tânăr, dar și pe un complice de al său la închisoare cu executare.

De asemenea, motivarea instanței a fost făcută public.

Cum își alegea tânărul victimele

În timpul anchetei, un martor a declarat că Iulian ”producea bani de la agresarea homosexualilor, obținând suma de 200-300 lei”, se arată în motivarea instanței.

Asta s-a întâmplat și în seara de 21 iulie 2017, când Iulian s-a întâlnit cu un bărbat din Oradea, în parcarea unui magazin din Cugir. Acesta s-a cunoscut cu bărbatul pe o rețea de socializare unde au discutat să se vadă pentru a întreține relații sexuale.

”Cei doi au mers la un bancomat de unde persoana vătămată, care avea asupra sa suma de 120 lei, a retras suma de 150 lei și s-au deplasat cu autoturismul victimei într-o zonă aflată la ieșirea din orașul Cugir unde urmau să întrețină un raport sexual în schimbul sumei de 200 lei.

La un moment dat, Iulian care se afla pe scaunul din dreapta față, a luat de sub volan un cuțit și l-a amenințat să îi dea banii, iar persoana vătămată a fugit din autoturism circa 50 metri, însă a fost urmărită și amenințată de acesta.

Victima a susținut că a negociat cu inculpatul și a acceptat să îi predea suma de 270 lei, iar acesta din urmă i-a restituit cuțitul, punându-l pe portbagaj și au revenit în autoturism”, se arată îm motivarea instanței.

Acesta i-a mai furat bărbatului și o baterie externă.

După, martorul a mai susținut că alături de un alt tânăr și Iulian au mers înspre Cluj Napoca. Acolo ”Iulian urma să se întâlnească cu o altă persoană cu orientare homosexuală pe care intenționa „să o facă de bani”.

Martorul a susținut că, în cartierul Mănăștur, tânărul s-a întâlnit cu un bărbat, iar după circa 20 minute a revenit la autoturism și i-a arătat că a obținut suma de 70 lei și o sticluță în care s-ar fi aflat o substanță etnobotanică”, se mai arată în motivarea instanței.

O altă tâlhărie câteva zile mai târziu

Câteva zile mai târziu, pe data de 25 iulie, aproape de miezul nopții, un bărbat care se întorcea acasă a fost ”abordat de trei tineri care i-au cerut țigări. Deoarece i-a refuzat, unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în ochiul stâng, moment în care a căzut la pământ, iar apoi ceilalți l-au lovit cu putere în zona capului cu pumnii și picioarele, în timp ce strigau să le dea bani.

În acel moment, cei trei l-au controlat în buzunare, sustrăgându-i portmoneul cu actele de identitate și carduri de sănătate, suma de 2 lei, un telefon mobil marca Nokia și o geantă cu medicamente de uz veterinar, instrumentar veterinar și o pereche de ochelari, creându-i un prejudiciu de aproximativ 1000 lei.

Ulterior, inculpații au alergat cu bunurile sustrase peste calea ferată”, se arată în motivarea instanței.

Bărbatul tâlhărit l-a recunoscut pe Iulian, dar și pe Daniel care l-a lovit și i-a furat telefonul mobil.

Pedeapsa

Iulian la momentul condamnarii era deja condamnat pentru o altă tâlhărie.

Pentru cele două tâlhării din 2017 a fost condamnat la 2 ani și 4 luni într-un centru educativ, dar acesta deja executa o pedeapsă la Aiud, asa că prin contopire a rezultat pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare.

Complicele său, Daniel, la fel mai avea la activ și alte tâlhării. Pentru fapta din 2017 a primit 9 luni de internare într-un centru educativ, dar pedeapsa totală pe care o va executa este de 4 ani și 9 luni de închisoare cu exectuare.

De asemenea, unul dintre bărbații tâlhăriți a primit daune de  10.270 lei, dintre care suma de 270 lei cu titlu de daune materiale și suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax