Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Alba Iulia, amendat de jandarmi după ce a pătruns ilegal în perimetrul unei instituţii publice din Cetatea Alba Carolina. A explicat că vroia să culeagă melci

Publicat

jandarmi 2

jandarmi 2 Un tânăr din Alba Iulia s-a ales cu amendă de 500 de lei după ce a intrat ilegal în perimetrul unei instituţii publice din zona Cetăţii Alba Carolina. A explicat oamenilor legii că intrase ca să adune melci.

Un tânăr din Alba Iulia a fost observat luni, 25 aprilie, la ora 14.00, în incinta grădinii unei instituţii publice din zona Cetăţii Alba Carolina. Crezând iniţial că acesta a intrat cu intenţia de a sustrage bunuri materiale, conducerea unităţii a solicitat intervenţia forţelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi l-a prins pe intrus. Identificat ca fiind Cristian N. (21 de ani), acesta le-a relatat jandarmilor că motivul pentru care a pătruns ilegal în perimetrul semnalizat corespunzător nu a fost acela de a fura, ci de aduna … melci. Conform propriilor spuse, dorea de mult să-i gătească prietenei o delicatesă culinară, iar când a trecut pe lângă gardul respectivei instituţii şi a văzut melcii i-a venit ideea să prepare o reţetă bazată pe aceştia.

Drept urmare a sărit gardul cu intenţia de a-i culege, dar a fost oprit de jandarmi înainte de a–şi pune în aplicare planul. I s-a explicat că fapta constituie contravenţie şi, în conformitate cu prevederile legale, pentru “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile (…) instituţiilor publice” a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte reamintim că “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei.

Cei care se confruntă cu astfel de situaţii sunt îndrumaţi să nu întreprindă acţiuni violente împotriva intruşilor ci doar să apeleze 112 şi să solicite intervenţia forţelor de ordine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax