Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, condamnat la ani grei de pușcărie, pentru trafic de droguri și infracțiuni cu violență


Publicat

tribunal-justitie-decizie-instanta-e

Decizie finală pentru un bărbat din Alba Iulia condamnat pentru o „listă” impresionantă de infracţiuni pe care le-a săvârşit în România şi Spania. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv pe Raul Alexandru Simedru, un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, la 8 ani, 2 luni și o zi de închisoare cu executare pentru vătămare corporală, furt calificat, deţinere, oferire şi vânzare de droguri de risc. De asemenea va avea de plătit peste 17.000 de lei cheltuieli de judecată.

Raul Alexandru Simendru un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, a fost condamnat definitiv la 8 ani, 2 luni și o zi de închisoare cu executare pentru vătămare corporală, furt calificat și trafic de droguri.

În primă instanță Tribunalului Alba l-a condamnat pe tânăr în data de 16 aprilie 2018, la 8 ani și cinci luni de închisoare.

Miercuri 31 octombrie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia, l-au condamnat definitiv pe tânăr.

”Admite apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba împotriva sentinţei penale nr. 58 pronunţată la data de 16 aprilie 2018 de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 3590/107/2015.
Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată numai sub aspectul aplicării legii penale  mai favorabile privind concursul de infracţiuni şi a omisiunii de a se dispune anularea celor două suspendări condiționate dispuse de instanțele spaniole, și procedând la rejudecarea  cauzei în aceste limite,
Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului de 8 ani, 5 luni și 1 zi închisoare în pedeapsa rezultantă parțială de 6 ani și 5 luni închisoare și pedepsele de 1 an închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 119/26.03.2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 3 Huelva – Spania și 1 an, 9 luni și o zi închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 427/ 18 nov. 2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 1 Huelva – Spania,  şi înlătură sporul de pedeapsă.
În temeiul art.  15 alin. 2 din Legea nr. 187/2012  rap. la art. 85 alin. 1 Cod penal anterior anulează suspendarea condiţionată a executării pedepselor de :
–     1 an închisoare cu suspendarea condiţionată pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de atentat la agentul autorităţii, prev. de art. 550, art. 551 Cod penal  spaniol şi a două vătămări corporale prev. de art. 617 Cod penal  spaniol, infracţiune care are corespondent în art. 257 alin. 1 Cod penal  român rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal  român, aplicată prin sentinţa penală nr. 119/26.03.2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 3 Huelva – Spania;
–    1 an,  9 luni şi o zi închisoare cu suspendare condiţionată pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu forţa de lucruri din casa locuită, prev. de art. 241 Cod penal  spaniol, infracţiune care are corespondent în art. 234 alin. 1 lit. f Cod penal  român, aplicată prin  sentinţa penală nr. 427/ 18 nov. 2013 pronunţată de Judecătoria Penală nr. 1 Huelva – Spania.
În temeiul art. 36 Cod penal anterior şi art. 33  alin. 1 lit. a) şi art. 34 alin. 1 lit. b)  Cod penal anterior contopeşte cele două pedepse în pedeapsa cea mai grea,  de 1 an,  9 luni şi o zi închisoare.
Constată că infracţiunile deduse judecăţii au fost săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie, față de condamnarea la pedeapsa de 1 an, 9 luni și o zi închisoare aplicată prin prezenta decizie penală.
În temeiul  art.  43, alin. 2, C. pen. adaugă la pedeapsa rezultantă de  6 ani, 5 luni închisoare rezultată în urma contopirii pedepselor pentru infracţiunile deduse judecăţii pedeapsa rezultantă de 1 an,  9 luni şi o zi închisoare, aplicată prin prezenta decizie, astfel că inculpatul Simedru Raul Alexandru execută în final pedeapsa de 8 ani, 2 luni şi o zi închisoare.
În temeiul art. 45 alin. 1 şi 5 Cod penal aplică inculpatului alături de pedeapsa rezultantă de 8 ani, 2 luni şi o zi închisoare pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor civile prevăzute  de art. de art. 66 alin. 1 lit. a)  şi b)  Cod penal , pe o durată de 2 ani şi   pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor civile prevăzute  de art. de art. 66 alin. 1 lit. a)  şi b)  Cod penal.
Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii penale.
În temeiul  art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului.
Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat în sumă de  150 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiției și rămâne în sarcina statului potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură  penală.” se arată în decizia magistraților Curții de Apel Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Transporturile de animale de lungă durată, suspendate temporar pe perioada caniculei. Precizări ANSVSA

Publicat

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară și pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus suspendarea temporară a transporturilor de animale de lungă durată, efectuate cu mijloace de transport care nu sunt echipate cu sistem de răcire a aerului. Măsura a fost luată având în vedere faptul că pentru săptămâna în curs şi săptămâna viitoare în ţara noastră sunt prognozate temperaturi foarte ridicate, maximele urmând să depăşească chiar şi 40 de grade Celsius.

Această măsură a fost dispusă întrucât, în cazul în care temperaturile exterioare preconizate pe ruta planificată depăşesc 30 de grade Celsius, sistemul de ventilaţie nu este capabil să menţină temperaturile din mijloacele de transport în intervalul 5 – 30 grade Celsius, cu o marjă de +/- 5 grade Celsius, prevăzut de dispoziţiile Regulamentului (CE) nr. 1/2005.

ANSVSA a transmis instrucţiuni tehnice în teritoriu pentru medicii veterinari oficiali, aplicabile transportului rutier de lungă şi scurtă durată şi transportului efectuat pe cale maritimă.

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, se creşte suprafaţa alocată pe cap de animal, atât în cazul transportului rutier de lungă durată, cât şi în situaţia transporturilor efectuate pe cale maritimă.

Călătoriile rutiere de scurtă durată sunt permise doar atunci când acestea se desfăşoară în cursul nopţii sau în primele ore ale dimineţii, cu creşterea spaţiului alocat pe cap de animal şi cu limitarea cât mai mult posibil a duratei călătoriei.

În cazul exportului de animale către ţări terţe, indiferent de tipul mijlocului de transport utilizat, sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 150/2020.

Transporturile de animale efectuate pe distanţe lungi se vor relua atunci când temperaturile exterioare de-a lungul întregii rute a călătoriei planificate vor scădea sub 30 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Un nou ATAC al unui URS pe o pășune de lângă Aiud. Cetățean: „În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero”

Publicat

Un urs a atacat din nou o cireadă de vaci aflată pe o pășune de pe raza localității Ciumbrud, sat ce aparține de municipiul Aiud. Acesta este al doilea atac din ultimele zile, după ce duminică o ursoaică cu pui au omorât o vacă și au rănit un vițel și două capre. 

Potrivit unui cetățean, pășunea pe care a avut loc atacul este împrejmuită cu gard electric, însă acesta nu a avut niciun efect în fața ursului.

„În aceste zone numărul de urși trebuie să fie zero, deoarece nu este un mediu sănătos pentru ei.

Acești urși au fost aduși aici prin relocare fără să ceară acordul primăriei sau a Ocolului Silvic Aiud și sau înmulțit deoarece nu au unde să meargă”, a scris cetățeanul, pe pagina de Facebook.

Vezi și FOTO: Un URS a ATACAT pe o pășune de lângă Aiud. A omorât o vacă, îngrijitorul a scăpat după ce s-a refugiat într-un adăpost

Reamintim faptul că o ursoaică cu doi pui a atacat duminică, 25 iulie, pe o pășune din zona Ciumbrud, lângă municipiul Aiud.

Un îngrijitor a scăpat de atac după ce a fugit într-un adăpost. Ursoaica a omorât mai apoi o vacă, iar puii au rănit un vițel și două capre.

sursa: Vasile C.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Vreme extremă la munte. Platoul Bucegi a fost acoperit de gheață, în plină vară

Publicat

Vreme extremă la munte, joi după-amiază. O rupere de nori a acoperit în doar câteva minute întreg platoul Bucegi cu bucăţi de grindină. Pe imaginile surprinse de salvamontiști se poate observa cum zona s-a transformat într-un veritabil peisaj de iarnă. 

„Vara la munte … deci mare atenție când va planificați excursia și echipamentul necesar”, au scris salvamontiștii, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Reamintim faptul că zona montană a judeţului Prahova se află joi, până la orele 23.00, sub avertizare de vreme severă. Sunt aşteptate în continuare ploi şi vijelii.

Salvamontiștii recomandă turiştilor care vor să ajungă în aceste zile la Sinaia, Buşteni sau Azuga să verifice informaţiile despre starea vremii înainte de a urca pe traseu.

Vremea este imprevizibilă şi se poate schimba radical de la o oră la alta.

sursa foto, video: Salvamont România, K. Andrei

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

INSP: Peste 80% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Publicat

Peste 80% din cazurile de Covid-19 înregistrate în ultima săptămână în România au fost raportate la persoane nevaccinate, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). De asemenea, în săptămâna 19 – 25 iulie, toate decesele cauzate de COVID-19 au fost la persoane nevaccinate. 

Potrivit INSP, în săptămâna 19 – 25 iulie 2021, 51,9% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Ilfov, Iași, Cluj și Timiș.

În ceea ce privește decesele, 77 % din totalul acestora au fost înregistrate in București, Bihor, Iași, Arad și Botoșani. Toate decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

INSP susține că 82,4 % din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până acum 1 din 77 de cazuri a fost înregistrat la personal medical, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați. De asemenea, potrivit statisticilor, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate