Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, condamnat la închisoare cu suspendare după ce şi-a împuşcat prietenul cu un pistol cu bile

Publicat

pistol bile Un tânăr în vârstă de 30 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a împușcat prietenul cu un pistol cu bile, în timpul unei încăierări pe o stradă din oraș. Prietenul său, care în timpul aceluiași conflict l-a amenințat cu o sabie în lungime de 53 de centimetri, a fost achitat de instanță. 

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat în 22 martie 2017 decizia definitivă în dosar. Inculpaţi au fost Adrian Iordache (30 ani) şi Ciprian Lucian Filipescu (29 de ani), care, în august 2015, au fost implicaţi într-o încăierare pe o stradă din oraş.

Potrivit Poliţiei, în timpul conflictului, Adrian Iordache a folosit o armă neletală cu aer comprimat, cu destinaţia tir sportiv, provocându-i lui Ciprian Filipescu leziuni în zona feţei. Acesta din urmă s-a folosit de o sabie pentru a-l ameninţa pe celălalt. Ciprian Filipescu a fost transportat la Spitalul din Alba Iulia unde a fost supus investigaţiilor medicale. Avea două alice în corp, în zona cefei şi a frunţii. A primit îngrijiri medicale, însă pentru intervenţiile chirurgicale de specialitate a fost nevoie de transportul pacientului la un spital din Cluj.

Din cercetări a rezultat că Iordache deţinea arma în mod ilegal, aceasta făcând parte din categoria armelor neletale supuse autorizării. Cei doi au fost trimişi în judecată şi au primit pedepse cu executare la Tribunalul Alba, Iordache (5 ani şi 4 luni) pentru tentativă de omor, iar Filipescu pentru ameninţare şi tulburarea ordinii publice (3 ani şi 6 luni), scrie adevărul.ro.

La Curtea de Apel, situaţia s-a schimbat radical. Cei doi inculpaţi s-au împăcat, astfel încât Ciprian Filipescu a fost achitat.

În cazul inculpatului Adrian Iordache, instanţa a dispus schimbarea încadrării juridice, din tentativă de omor în vătămare corporală şi a aplicat o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Au dispărut şi daunele civile în condiţiile în care cei doi au renunţat la acestea. Instanţa a mai dispus confiscarea pistolului deţinut ilegal. De asemenea, sabia folosită de una dingre părţi a fost restituită persoanei căreia aparţine, martor în dosar.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. viorel

    miercuri, 29.03.2017 at 18:34

    Vorbiti ca sa va aflati in treaba , lucrurile nu au fost chiar asa Filipescu ala e o **** ***** care il agresa pe adrian de foarte mult timp si era f speria,t a folosit pistolul acela pentru a se apara !!! Avra o alica in zona capului atata tot lasativa de basme.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax