Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia. Dan Băcăințan, între cei mai buni barista din lume

Publicat

Campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea, Dan Băcăințan, va participa la cea mai prestigioasă competiție din lume, dedicată cafelei. Campionatul Mondial de Cafea va avea loc la Belo Horizonte, în Brazilia, între 7 și 9 noiembrie. Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții săi care erau deja acolo. Acesta se antrenează intens, acasă, unde și-a amenajat o sala de training exact ca cea din Brazilia.

Peste o sută de specialiști la nivel mondial, din lumea selectă a cafelei, se vor întrece pentru un loc de top la mai multe secțiuni: World Latte Art Championship, World Coffee in Good Spirits Championship, World Brewers Cup, și World Cup Tasters Championship, găzduite în cadrul Săptămânii Intenrnaționale a Cafelei, organizată în Brazilia. Printre ei, Dan Băcăințan, care și-a luat rolul în serios și se antrenează pentru mai multe probe.  ”Mi-am creat o sala de training acasă în sufragerie. Cu mese și spații exact cum va fi în Brazilia; acest lucru este foarte important pentru a te obișnui cu spațiile care vor fi acolo. Cât de importantă este competiția pentru mine? Păi este foarte importantă! Gândește-te la cinevacare joacă fotbal la o echipă locală și la un moment dat merge a un campionat mondial” a spus Dan Băcăințan, pentru Alba24.

Dan este campion la cocktailuri pe bază de cafea în țara europeană cu cea mai bogată tradiție în acest domeniu: Italia. El a câștigat competiția Coffee in Good Spirits Championship 2018. Tânărul este consultant și trainer pe probleme de cafea, la Londra, dar și angajat pentru a testa cele mai noi espresoare scoase pe piață de o firmă din Italia.

Dan Băcăințan este din Partoș, Alba Iulia, și a plecat în Italia în anul 2005 la părinții săi care erau deja acolo. Pasiunea sa pentru cafea a început odată cu liceul din Italia (în România începuse, înainte să plece, Liceul Sportiv din Alba Iulia), unde a învățat tot procesul, de la bobul de cafea, până la licidul care ajunge în ceașcă. De fapt, este vorba despre o pasiune pentru cocktailuri și pentru meseria de barman. A studiat mult și învățat totul despre alcool. Apoi a descoperit cafeaua, de care s-a îndrăgostit cu aceeași pasiune. Așa a ajuns să le combine.

În Italia, colaboreză cu o firmă producătoare de espresoare, în sensul că testează toate mașinile noi ale acestora. În plus, la cei numai 28 de ani ai săi, Dan Băcăințan este trainer și consultant la Londra pentru niște firme care se ocupă de afaceri cu cafea.

Rețetă pentru prietenii lui din Alba

Dan vine în România odată la 3-4 luni și și-a păstrat prietenii. Dacă ar fi să le ofere un cocktail, crede că aceșia ar prefera Irish Coffe, o combinație de whisky/ey, zahăr, cafea și crema de lapte (sau smântână) la suprafață.

”Contează în primul rând calitatea produselor, temperatura… Când se varsă crema de lapte deasupra trebuie să se creeze o linie perfectă între cafea, whisky, zahăr și crema de lapte, și să nu fie „murdară” de cafea la suprafață. Acest cocktail, aunci când îl bei, se simte așa: prima dată simți rece care vine de la crema de cafea și apoi vine căldura cafelei și a whisky-ului”, spune Dan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax