Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba, trimis trei ani la închisoare pentru că nu a plătit daune de 5.200 de euro, stabilite de instanță

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un tânăr din Alba a ajuns la Penitenciarul Aiud, unde va executa trei ani de închisoare, pentru că nu a plătit 5.268,88 euro, daune civile, într-un dosar în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru acces ilegal la un sistem informatic.

În 25 iulie 2016, B.L.V. a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a furat un card bancar al unui cetățean italian și a scos de 41 de ori mai multe sume de bani, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori la acea vreme.

Furtul s-a petrecut pe teritoriul Italiei, unde tânărul din Alba a spart geamul locuinței cetățeanului italian, pe care îl și cunoștea, a intrat în casă și i-a furat mai multe bunuri, printre care și cardul bancar, pe care era trecut și PIN-ul.

Acesta a folosit, pentru a scoate banii, ATM-uri atât în Italia cât și pe teritoriul României, în perioada 25 iulie – 18 august 2015.

În timpul procesului, tânărul a recunoscut faptele și a cerut să fie judecat pe baza probelor administrate. Instanța l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și l-a obligat la plata sumei de 5.268,88 euro, către cetățeanul italian.

Trei ani mai târziu, Serviciul de Probațiune Alba a cerut în instanță revocarea suspendării executării pedepsei a tânărului, deoarece acesta nu a plătit daunele civile către cetățeanul italian.

În 9 septembrie 2019, Tribunalul Alba a admis cererea Serviciului de Probațiune Alba și a revocat suspendarea executării pedepsei.

”Din adeverințele de venit emise de organul fiscal rezultă că în perioada 2016 – 2019 condamnatul a realizat venituri brute totale de 19.117 lei. Având în vedere că din aceste venituri sunt reținute contribuțiile sociale obligatorii și impozitul pe venit, cel puțin din acest punct de vedere, s-ar putea susține că, în raport de cuantumul obligațiilor civile, condamnatul nu avea cum să le plătească.

Cu toate acestea, instanța constată, din adresa ITM Alba, că după condamnarea sa, condamnatul a încheiat mai multe contracte individuale de muncă, care au încetat prin acordul părților la foarte scurt timp de la încheierea lor, aspect din care rezultă că persoana condamnată nu era determinată să obțină un venit regulat din care, pe lângă propria întreținere, să-și achite și celelalte obligații, între care și cele stabilite prin sentința penală nr. 115/2016”, se arată în motivarea instanței.

”(…) instanța constată că persoana condamnată nu și-a îndeplinit obligațiile civile stabilite prin sentința penală a Tribunalului Alba, deși aceasta ar fi avut posibilitatea să le achite, fie și parțial, dar nu a dat dovadă de determinare pentru a-și păstra locul de muncă în vederea obținerii de venituri, motiv pentru care, văzând și dispozițiile (…) instanța va admite sesizarea formulată de Serviciul de Probațiune Alba și va revoca suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare aplicată condamnatului prin sentința penală (…)”, se mai arată în motivarea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 septembrie 2019, poliţiştii din Lunca Mureșului l-au depistat şi reţinut pe tânărul de 28 de ani posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax