Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Avrig, REŢINUT la Alba. A înmatriculat cu acte false maşini de lux date în urmărire în Italia

Publicat

Un tânăr din Avrig, judeţul Sibiu, a fost reţinut de poliţiştii fin Alba, fiind cercetat pentru tăinuire, fals în declaraţii şi uz de fals, fapte săvârşite în legătură cu înmatricularea şi vânzarea unor autoturisme de lux, urmărite de către autorităţile italiene. Acesta a fost prins în trafic, în aprilie, într-una dintre maşinile respective. În dosar mai sunt cercetate alte opt persoane.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 28 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, este bănuit că, folosindu-se de documente şi declaraţii false ar fi reuşit să înmatriculeze, în România, mai multe autoturisme urmărite de autorităţile din Italia.

În perioada februarie –aprilie 2018, D.O.D. ar fi adus în ţară 6 autoturisme de lux, fabricate în perioada 2014-2017, cu valoare totală de peste  700.000 de lei, ce fie au fost achiziţionate din Italia, în sistem leasing, fie au fost închiriate şi, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat în circulaţie pe numele unor terţe persoane, toate din judeţul Sibiu, pe care, contra unor sume de bani, le-ar fi determinat să fie de acord cu înmatricularea.

Ulterior înmatriculării, bărbatul ar fi încercat să vândă autoturismele, postând anunţuri pe site-urile de specialitate.

Poliţiştii cercetează, pentru tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii, alte 8 persoane, toate din judeţul Sibiu, care ar fi avut cunoştinţă de faptul că autoturismele sunt urmărite. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor bănuite şi recuperarea tuturor autovehiculelor ce fac obiectul anchetei.

Până în prezent, poliţiştii au reuşit să recupereze un autoturism, în valoare de 45.000 de euro, în urma unei acţiuni realizată în trafic, la data de 15 aprilie. Atunci, suspectul era pasager în autoturismul respectiv, ce era condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani din Sibiu. Maşina (un Mercedes) figura ca furată din Italia, fiind căutată de autorităţile italiene din 13 aprilie.

 

Pentru depistarea autoturismului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Citeşte şi FOTO: Autoturism furat din Italia, la vânzare în Alba Iulia. Bărbați din Sibiu, cercetați pentru tăinuire

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax