Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Metoda ”Cadoul” face victime și în județul Alba. Bătrân din Alba, jefuit de un tânăr care îi promisese produse gratuite

Publicat

politie

Un tânăr din judeţul Mureş este cercetat pentru furt comis în județul Alba. Acesta ar fi abordat un vârstnic din comuna Lupşa căruia i-a spus că îi oferă cadou mai multe produse de uz casnic, apoi s-a oferit să-l ducă acasă şi, profitând de neatenţia acestuia, i-a sustras, din buzunar, suma de 2.600 de lei, pe care bărbatul o scosese din bancomat. Prejudiciul a fost recuperat şi restituit vârstnicului. Metoda este cunoscută drept ”Cadoul”.

Potrivit IPJ Alba, luni, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Lupşa, l-au identificat pe un tânăr de 21 de ani din comuna Crăciunești, judeţul Mureş, ca persoană bănuită de săvârşirea unui furt, faptă în legătură cu care poliţiştii au fost sesizaţi la data 17 aprilie, de către un bărbat de 64 de ani, din comuna Lupşa.

În 15 aprilie, în timp ce de afla pe orașului Cîmpeni, ar fi abordat victima spunându-i că doreşte să îi ofere mai multe produse de uz casnic (un set de vase, lenjerie de pat etc). Mai mult, tânărul s-a oferit să-l ducă pe vârstnic acasă însă, ajuns în Lupşa, i-a cerut să plătească contravaloarea transportului. Profitând de neatenţia bărbatului, tânărul i-ar fi sustras, din buzunarul hainei, suma de 2.600 de lei, pe care îi scosese de la un bancomat din Cîmpeni.

Prejudiciul a fost recuperat integral şi restituit păgubitului.

”Metoda Cadoul” este cunoscută polițiștilor din toată țara. Victimele, de obicei oameni în vârstă, sunt ademeniți cu așa zise cadouri fără valoare, iar infractorii profită de neatenția lor pentru a le sustrage bunuri din casă. Ulterior, păgubiții își dau seama că au primit mărunțișuri în valoare de câțiva lei, dar au pierdut sume mari de bani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax