Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Șona prins în trafic în timp ce conducea un moped fără permis. S-a ales cu dosar penal

Publicat

moped1

Un tânăr în vârstă de 27 de ani din Șona s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce circula cu un moped fără a avea permis de conducere.

Potrivit IPJ Alba, la data de 9 iulie 2018, în jurul orei 14.30, poliţiştii Secţiei numărul 6 Poliţie Rurală Jidvei – Postul de Poliție Șona, în timp acţionau pe Drumul Judeţean 107, pe raza comunei Şona, județul Alba, l-au depistat pe un tânăr de 27 ani, din localitatea Şona, judeţul Alba, în timp ce circula cu un moped fără a avea permis de conducere.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere.

Sfaturi preventive:

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

  • Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

  • Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

  • De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

  • Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

  • Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax